Konya sürekli büyüyen ekonomiye sahip

Konya sürekli büyüyen ekonomiye sahip
Konya Genç İş İnsanları Derneği tarafından organize edilen Dayanışma Gecesi, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Güral, “Konya, sanayi yatırımları ile de sürekli gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip” dedi.

Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) tarafından organize edilen Dayanışma Gecesi, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’ın katılımıyla Baykara Gold Düğün ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geceye, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ile KONYAGİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan KONYAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülvezir Korkmaz, yaklaşık 2 yıl önce 7 arkadaşla çıktıkları yolda dernek olarak bugün 200 üyeye ulaştıklarını belirterek “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümemizi sürdürüyoruz. Konya Genç İş İnsanları Derneği, Ahilik kültürünü diri tutacağımız, büyüyen ticari hayatımızın hep genç kalacağı, birlik ve beraberlikle yoğrulacağı bir oluşumdur. Tüm dünyayı adeta esir almış olan koronavirüs salgını mutat olarak yapmak istediğimiz organizasyonları maalesef engelledi. Bu süreçte yönetim kurulumuzla teknolojik imkanlar dahilinde toplantılarımızı gerçekleştirerek çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Ülke ve dünya olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz” diye konuştu.

gulvezir-korkmaz.jpg

VATANIMIZA, MİLLETİMİZE VE BAYRAĞIMIZA SEVDALIYIZ

Birbiri ardına gelen doğal felaketlerin yaralarını devletimiz ve milletimizin el ele vererek sardığını aktaran Korkmaz, “KONYAGİAD olarak biz de yaşanan felaketler sonrasında sizlerle birlikte devletimizin ve milletimizin yanında olduk, elimizden geldiğince yaralara merhem olmaya çalıştık. Bizim bir derdimiz var. Bu derdimiz ‘tek başıma ne yapabilirim, işlerimi daha nasıl büyütebilirim’ değildir. Bizim derdimiz ‘Birlikte ne yapabiliriz, Konya’mıza ve ülkemize nasıl fayda sağlayabiliriz, istihdamı, üretimi, ihracatı nasıl artırabiliriz’dir. Çünkü biz vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sevdalıyız. Önümüzdeki dönemde şehrimiz ve ülkemiz için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

selcuk-ozturk.jpg

KONYA 3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT RAKAMINI AŞACAK

TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Başkanı Öztürk, Konya sanayicisinin ülke ekonomisine geçen yıl 2,17 milyar dolarlık ihracat yaparak önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Bu sene de koronavirüs salgınına rağmen çok rahat bir şekilde ihracatta 3 milyar dolar hedefinin yakalayacağına inanıyorum. Pandemi döneminde birçok sıkıntı yaşandı. Ama yasakların kalkmasıyla birlikte ülke ve Konya ekonomisi hızla ileri gidiyor. 2021 yılı için 2,5 milyar dolarlık bir ihracatı yakalarsak bu çok güzel olur diye başladığımız yılda son 12 aylık ihracat rakamlarını değerlendirdiğimizde 2,8 milyar dolarlık ihracat yaptık. Son 4 ayda da ilk 8 aydaki büyüme rakamını yakalarsa Konya 3 milyar dolarlık ihracat rakamını aşacaktır” ifadelerini kullandı.

memis-kutukcu.jpg

KONYA SANAYİ ŞEHRİ OLMA KARARINI VERDİ

Konya’nın teknolojide Türkiye ortalamasının üzerine çıkma yolunda kararlı adımlar attığını ifade eden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, “Konya sivil toplum kuruluşları yönünden güçlü bir il. Bunu tüm Türkiye’de biliyor. Herkes ülkesine katkı verme gayretinde. 2009 yılında dünyada yaşanan global kriz öncesi ve sonrası iki farklı dünyadan söz edebiliriz. Krizden sonra yaşanan kırılmada, ülkelerin üretim gücü birbirinden ayıran en önemli özellik haline geldi. Konya’da bu süreçte bir sanayi şehri olma kararını verdi. Şuanda Türkiye’nin 3’üncü büyük Organize Sanayi Bölgesi’ni inşa etti. Düşük teknoloji üretimden çıkarak orta yüksek teknolojide ise üretimde Türkiye ortalamasının 2 katına çıkararak üretimini yüksek teknolojiye yöneltti. Bu ülkede taş üstüne taş koyan herkese minnet borçluyuz” dedi.

hasan-kilca.jpg

DÖNÜŞÜM HIZLI BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Konya’nın hem tarım hem de turizm şehri oluduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Biz inanıyoruz ki Konya bu hızla sanayi şehri olma vasfını kısa sürede alacak. Sanayimiz her geçen gün büyüyor. Sadece Karatay Bölgemizde irili ufaklı 60’a yakın sanayi sitemiz var. Şuanda 6. Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma çalışmaları devam ediyor. Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin dönüşümü hızlı bir şekilde ilerliyor. Konya’mızda sanayimizle ilgili iş adamlarımızın gayretli çalışmaları devam ediyor. Bizlerde belediyeler olarak tüm iş adamlarımızın ve firmalarımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

erkan-gural.jpg

KONYA SÜREKLİ BÜYÜYEN EKONOMİYE SAHİP

Programın kapanış konuşmasını yapan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, “Konya, sanayi yatırımları ile de sürekli gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip. Türkiye'nin ekonomisi maşallah iyi gidiyor. Tüm fabrikalar tam kapasite çalışıyor, yeni yatırımlar devam ediyor, bunlar ülkemiz ve ekonomimiz adına son derece memnuniyet verici şeyler. Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret. Tüm bu başarıların altında Konya iş dünyasının temsilcilerinin başarıları ve çalışmaları var. Hedefler konulduğu zaman onların üzerine giderek hayata geçirmek, planlı ve programlı çalışmayla mümkün oluyor. Bu örneği Konya’da görüyoruz. Konya ekonomik başarını yaptığı ihracatlar ile ülke ekonomisine sağladığı katkı ile gösteriyor. Sanayinin bu denli büyümesi, iş insanlarının başarısı ve dünya vizyonlarında yatırım yapmaları bunların en önemli sebeplerinden. Böyle bir organizasyonda kent protokolü ve Konyalı genç iş insanlarıyla kendisini buluşturan KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz’a teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek sözlerine son verdi. Konuşmaların ardından KONYAGİAD Başkanı Gülvezir Korkmaz tarafından Erkan Güral'a günün anısına bir plaket verildi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0293.jpg

dsc-0221.jpg

dsc-0289.jpg

dsc-0217.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.