Konya Teknofest’e ev sahibi olmak istiyor

Konya Teknofest’e ev sahibi olmak istiyor
2018 yılından bu yana Türkiye genelinde farklı şehirlerde düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğine sahip olan TEKNOFEST’in Ekim ayındaki durağı İzmir olacak. Konya, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmak istiyor

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilmişti.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleniyor.

teknofest.jpg

100 BİNLERCE MUCİT GENÇ BU FESTİVALDE BULUŞUYOR

2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen ilk festivalde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4 bin 333 takım, 20 bin genç başvuru yapmışken İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2019'da 19 farklı kategoride gerçekleştirilen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 122 ülkeden 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştu.

Pandemi nedeniyle verilen aranın ardından 2020 yılında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20 bin takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştu. 2021 yılında Atatürk Havalimanı'nda dördüncüsü gerçekleşen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 35 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il, 111 ülkeden 44 bin 912 takım ve 200 bin yarışmacı başvurdu. 2022 yılında Samsun Çarşamba Havalimanı merkezli olarak Karadeniz Bölgesi'nde gerçekleşen TEKNOFEST Karadeniz kapsamında geleceğin odak alanları üzerine 40 farklı teknoloji yarışması gerçekleştirildi. Bu yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 154.000'den fazla takım ve 600.000'den fazla yarışmacı başvuru yaptı. Aynı sene içerisinde ülke sınırlarını aşarak ilk defa yurt dışında Azerbaycan, Bakü Crystal Hall'de gerçekleşen TEKNOFEST'te 10 farklı teknoloji yarışması düzenlendi. Bu yarışmalara 1.010 takım, 5 bin 636 yarışmacı başvurusu alındı.

teknofest2.jpg

2023’TE İSTANBUL VE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyetin 100. yılında gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023; ilk olarak 27 Nisan 1 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. 2 milyon 547 bin ziyaretçisi ile yeni rekorlara imza atan TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, girişim programı, nefes kesen hava gösterileri, ödül törenleri, sahne senin etkinliği, eğitici atölyeler, sergiler, sahne oyunları, çocuklara yaşatılan özel uçuş deneyimleri ile ziyaretçilerine bilim, teknoloji ve uzayla dolu unutulmaz bir serüven yaşattı. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 5 gün süren festival, heyecan ve gurur dolu anılara imza atarak 1 Mayıs’ta sona erdi.

TEKNOFEST 2023’ün ikinci festivali, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti. Etimesgut Havalimanı’nda 943 bin ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST Ankara’da, TEKNOFEST Girişim Yarışması ve TEKNOFEST’te ilk defa Deneyap Kart Robolig Yarışması gerçekleştirildi. 5 gün süren festivalde Mazhar Alanson Konseri, Tuluyhan Uğurlu Konseri, Tematik Sergi Alanları, Hava Gösterileri, Dikey Rüzgar Tüneli, Eğitici Atölyeler, Oyun Alanları, Pedallı Uçuş Etkinliği, Öğrencilerle İlk Uçuş gibi çeşitli etkinlikler ile Ankara tarihinin en büyük organizasyonuna imza atılmıştı.

teknofest4.jpg

SIRADA İZMİR VAR

TEKNOFEST İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de gerçekleştirilecek. 27 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alacak.

teknofest5.jpg

KONYA, TEKNOFEST’İ İSTİYOR

Türkiye genelinden katılımcıların olduğu, çeşitli yarışmaların, bilimsel faaliyetler ve etkinliklerin düzenlendiği, gençlerin geleceğine yön veren, ufuklarını geliştiren, eğlenceli ve eğitici faaliyetlere zemin hazırlayan TEKNOFEST’e Konya’nın da katkısı büyük oluyor.

Bünyesinde barındırdığı 5 üniversitenin yanında ortaöğretim kurumlarının da katılımlarıyla yoğun ilgisini gösterdiği TEKNOFEST’e Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyesi de organizasyonlar ve etkinliklerle katkı sunuyor.

teknofest-kapsul1.jpg

Teknoloji, bilgi, beceri ve eğitim altyapısı ile yetişmiş insan gücü ve ‘iyi fikir’ler itibariyle şehirler arasında öne çıkan Konya, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor. Bilim Merkezi’ndeki faaliyetler ve eğitim altyapısına yönelik verilen desteklerle Konyalı gençlerin zihnindeki fikirler hızlı bir şekilde uygulamaya dönüşebiliyor. Türkiye’nin teknoloji alanındaki en iyi altyapıya sahip şehirleri arasında bulunan, şimdiye kadar düzenlenen etkinliklerde birçok genç yarışmacısıyla boy gösteren ve aldığı derecelerle dikkat çeken Konya’nın TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmaya en güçlü aday şehir olduğu ifade ediliyor. Konya, 2023 yılı takvimi etkinlik takvimi içerisinde olmasa da en azından 2024 yılında TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmak istiyor.

Rasim Atalay

teknofest-kapsul2.jpg

teknofest7.jpg

teknofest5.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.