Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora: Konya, Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladı

Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora: Konya, Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladı
MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, Konya Vergi Dairesi, ülke genelindeki 30 Vergi Dairesi Başkanlığı’nı geçerek ilk sırada yer aldı ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladı" dedi.

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda Konya Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora konuk oldu. “7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” konusunun anlatıldığı konferansa çok sayıda MÜSİAD Konya üyesi katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “7440 sayılı kanundan yararlanabilmek için ilk taksitin mutlaka 3 Temmuz 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. 7440 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu fırsatın kaçırılmaması son derece önemlidir” dedi.

'İLK TAKSİT MUTLAKA SÜRESİNDE ÖDENMELİ'

7440 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ve Yeni Kurulan İhtisas Vergi Daireleri hakkında bilgi veren Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora, “7440 sayılı kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk taksitin mutlaka süresinde ödenmesidir. Borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin peşin veya ilk taksit ödemelerini 3 Temmuz 2023 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında bu tarihi takip eden aylık dönemler hâlinde azami kırk sekiz eşit taksitte ödemelerini yapacaklardır. Peşin veya taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi gereken tutarların ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde hesaplanan tutarların tamamının ilk taksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanabileceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 7440 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın mükelleflerimiz tarafından kaçırılmaması gerekir” dedi.

'HİZMETLERİMİZE ARTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ'

İstişare toplantıları ile birlikte sorunların karşılıklı konuşularak çözüme ulaştığını belirten Bora, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı’nın vatandaşlara sorunsuz şekilde hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını kaydetti. Recep Bora, “Bu doğrultuda başkanlığımız bünyesinde Katma Değer Vergisi iadelerinin etkinleştirilmesi ve hızlandırılması, iade süreçlerinin standartlaştırılması, katma değer vergisi iadesi konusunda uzmanlaşmış personel ile mükelleflere daha kaliteli hizmet verilmesi amacıyla, Konya İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğümüz faaliyetlerini artırarak hizmet vermektedir. Konya olarak vergi ödemede büyük hassasiyete sahip olan illerin başında geliyoruz. Bizler de mükelleflerimizin hizmetindeyiz. Vergi ile alakalı her türlü süreçte hizmetlerimize artırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

'BU BAŞARI, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BAŞARISIDIR'

7440 Sayılı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunundan faydalanmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla olduğunu kaydeden Bora, Konya Vergi Dairesinin ülke genelindeki 30 Vergi dairesi Başkanlığı’nın geçerek ilk sırada yer aldığını vurguladı. Bora, “Çok ciddi bir başarı elde ettik. Tahsilatta da ilk sırada yer almak için gayret gösteriyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağladık. Bu başarı sadece Vergi Dairesinin değil, başta MÜSİAD Konya gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının başarısıdır.” dedi. Başkan Bora’nın konuşmasının ardından Gelir İdaresi Grup Müdürü Mesut Çalışır kanunun ayrıntıları konusunda bilgiler verdi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, konferansın sonunda Vergi Dairesi Başkanı Recep Bora’ya hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.