Konya’da 4 milyon fidan toprakla buluşuyor

Konya’da 4 milyon fidan toprakla buluşuyor
Geleceğe Nefes Sloganıyla 25 bin fidanın toprakla buluştuğunu belirten Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, “Yılsonuna kadar Konya’da 4 milyon fidanı toprakla buluşturmuş olacağız” dedi

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, Türkiye genelinde fidanlar toprakla buluşurken, Konya’da da 21 noktada fidan dikim etkinlikleri yapıldı. Etkinliklere pek çok okuldan öğrenci, polis, asker, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda gönüllü katıldı.

cafer-bal.jpg

BAL: GELECEK NESİLLERE NEFES BIRAKIYORUZ

Bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü sloganının ‘Geleceğe Nefes’ olduğunu aktaran Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, “Geçen yıl ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla uluslararası boyuta taşındı. Bu yılda Türkiye genelinde yaşayan 84 milyon vatandaşımızın her biri adına 3 adet fidan olmak üzere toplamda 252 milyon fidan Türkiye genelinde toprakla buluşacak. Milli Ağaçlandırma Günü vesilesi ile Konya’da 21 noktada fidan dikim etkinlikleri yaptık. Dutlukır Şehitler Ormanı mevkiinde bugün yaklaşık 25 bin fidanın dikimini gerçekleştirdik. Bu saha 100 hektarlık bir saha. Yılsonuna kadar da bu sahada 100 bin fidan dikeceğiz. Konya’da tohum ve fidan dikimi yoluyla 4 milyon fidanı yılsonuna kadar toprakla buluşturmuş olacağız. Yine aynı sahamızda 10 gün boyunca fidan dikimi talebinde bulunan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerekli imkânları sağlayacağız. Ormanlarımızı vatan topraklarımızın her bir noktasını savunması olarak görüyoruz ve yeşil vatan diyoruz. Bu yeşil vatanında gerek korunması, gerek geliştirilmesi adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmaları halkımızın katılımıyla yapmaktan da mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliklerle gelecek nesillere nefes bırakıyoruz. Daha yeşil bir Türkiye arzu ediyoruz” diye konuştu.

vahdettin-ozkan.jpg

ÖZKAN: KONYA YEŞİLİ HEM SEVİYOR HEM KORUYOR

Konyalılarda gelecek kuşaklara sağlıklı bir nefes ve sağlıklı bir ortam yaratmanın iradesi olduğunu kaydeden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya’da Orman Teşkilatımıza gönül vermiş, ağaçlandırma için çabalayan çevre dostu faaliyetlerin içinde olunması bizim en büyük zenginlik kaynağımız. Bu sürdürebilir yeşil çevrenin gelecek kuşaklara aktarılması, bizim için en büyük miras. Bu şuurla bütün Konya’mızın yeşile yönelik çevreyi koruma hassasiyeti takdire şayandır. Bu vesile ile bütün Konya halkımızın bu hassasiyetine teşekkür ederim. Yeşili koruyan bu çevre dostu aktiviteler dünya çapında önemlidir. Ormanlarımızın muhafazası ile ilgili hassasiyet Konya’mızda yüksek derecede devam etmektedir. Ormanların muhafazası için her birimiz gönüllü bir nefer olarak ormanlarımızı koruyacağız” şeklinde konuştu.

mustafa-kavus.jpg

KAVUŞ: HER GÜN FİDAN DİKMEYE DEVAM EDİYORUZ

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Türkiye’nin her yerinde, aynı saat ve aynı dakikada milyonlarca fidan toprakla buluştuğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yeşil Meram’da olmamıza rağmen arka taraflarda yeşile eksik yerler var. Sadece bu özel günde değil her yıl, hiç durmadan iklimin elverdiği her gün fidan dikmeye devam ediyoruz ki Yeşil Meram daha da yeşillensin diye. Bu tür etkinliklerde birçok okuldan gelen küçük yavrularımızda var. Onları da küçük yaşta fidan dikmeye, sulamaya alıştırmaya çalışıyoruz. Yeter ki bütün etkinlikler böyle yeşil olsun” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

6-001.jpg

5.jpg

8.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.