Konya'da bağlardan gelen lezzet geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Yayınlanma:
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi.
Türkiye'nin tarım havzası Konya'da bağ bozumu mevsimi sona ererken, gözler şimdi lezzetli bir geleneğin merkezine çevrildi.

Hüyük ilçesindeki bağlardan toplanan, aroma değeri yüksek üzümler, yöre halkının geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülmesi için çaraşlara taşınıyor.

Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor.

Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Resmi İlanlar
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.