Konya'da bağlardan gelen lezzet geleneksel yöntemlerle yapılıyor

Konya'da bağlardan gelen lezzet geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi.

Türkiye'nin tarım havzası Konya'da bağ bozumu mevsimi sona ererken, gözler şimdi lezzetli bir geleneğin merkezine çevrildi.

aa-20240926-35740857-35740851-konyada-uzum-pekmezi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

Hüyük ilçesindeki bağlardan toplanan, aroma değeri yüksek üzümler, yöre halkının geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülmesi için çaraşlara taşınıyor.

aa-20240926-35740857-35740856-konyada-uzum-pekmezi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor.

aa-20240926-35740857-35740854-konyada-uzum-pekmezi-geleneksel-yontemlerle-yapiliyor.jpg

Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.