Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’da bayram böyle kutlanır

Konya’da bayram böyle kutlanır

Bayram süresince Konya’da yaşayan okurlarımızdan, Konya dışında yaşayıp bayram vesilesi ile şehrimize gelen hemşerilerimizden bize ulaşan ortak şikayet noktalarından birisi de özellikle halka açık yerlerde hizmet veren işletmelerin kapalı olması dolayısıyla buruların da “bayram” yapması idi.

Mesela Ankara’da görevli başarılı Konyalı bürokrat okurlarımızdan Nejat Bey bakın bu konuda derdini nasıl anlatmaya çalışıyordu;

“Sevgili Basın Duayeni Uğru abicim, tekrar bayramını kutlar saygılarımı sunarım. Şahsında biraz Konyalı yöneticilere seslenmek istiyorum.

Malum annelerimizin yaşı gereği oluşan sağlık sorunları ile ilgilenmek ve onları biraz olsun rahatlatmak amacı ile Konya’ya gelmek üzere arifeden bir gün önce yola çıktık. Daha Konya sınırlarına gelmeden Ahiboz’da yapımı devam eden köprülü kavşakta on dakikalık yolu 1.5 saatte alabildik. Bir yandan sıcak, bir yandan orucun verdiği durum ile gergin bir şekilde Konya’ya ulaştık çok şükür.

Ancak arife günü ihtiyaçlar görüldü ve bayramın ilk günü annemle teyzemi alarak “bir Beyşehir’e gideyim onlara bir balık yedirip birazda hava aldırayım” diye düşündüm. Daha önce Beyşehir’de çalışmam nedeniyle Beyşehir’e telefon açtırdım. Tolca’ya kadar tüm balık restoranları tarattım. Hepsinde kapı duvar!

Şimdi size soruyorum. Bu Konya’nın turizmden bir beklentisi var mı Allah aşkına? Bu turistik işletmelerde bayram havası nedir? Bunun üzerine çıktım Seydişehir yoluna. Oradaki balıkçıları taradım. Hepsi aynı durumda, yahu adam karayoluna tesis açıyor, “Bayramda kapalıyız” diyor. Bu akıl neyin nesi? Buradan şehrin tüm yetkililerine sesleniyorum; burası aynı zamanda turizm için geçiş yolu. Personele vardiya yaptıralım ama tesis açık kalsın. Adam Ankara’dan çıkıp Antalya’ya gidecek bir sıcakta inip rahatlayıp serinleyecek ve yemek yiyecek kapı duvar. Hala 18. asır kafası ile nereye gideceğiz? Derdimize deva sizdedir inşallah”.

…………..

Bu kare bayramın üçüncü günü bir okurumuzdan geldi.

foto-1-055.jpg

Burası Akyokuş Büyükşehir Belediyesi tesisleri.

Yani kapalı…

foto-2-056.jpg

Bu da bayramın üçüncü günü bir başka okurumuzdan geldi

Burası da Büyükşehir’in Meram Yeni Yol üzerindeki Kafem’i, burası da kapalı…

……

Şimdi bu konuda buranın yetkili müdürleri ile de defalarca görüştük. İşçi çalıştırma statüsü yüzünden yasal olarak elleri kolları bağlanmış durumda.

Peki bunu vatandaşa izah edebilir misin?

Asla…

Gerekçe kabul mü?

Asla…

O zaman…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sırtından vurana kızma, ona güvenip arkanı dönen sensin. Arkandan konuşana da darılma, onu insan yerine koyan yine sensin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Adalhan kavşağında kırmızı ışıkta geçmediğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR