Konya'da cevizli sucuk yapımı başladı

Konya'da cevizli sucuk yapımı başladı
Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında "bandırma" olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı.

Konya'da cevizli sucuk yapımı başladı.

İHA'nın haberine göre: Konya'nın Halkapınar ilçesinde cevizli sucuk yapımı başladı.

aw283671-01.jpg

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında "bandırma" olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı. Kış aylarında vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen cevizli sucuklar, 2 defa üzüm ve undan hazırlanan harca bandırılarak ve 2 hafta güneşte kurutularak yapılıyor. Tamamen doğal olduğunu ifade eden vatandaşlar, cevizli sucukların sağlık deposu olduğunu, enerji verdiğini belirterek, "Bandırmalarımızı 2 defa bandırdık. Kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 hafta kadar güneşte kuruyacak. Cevizli sucuklar çok lezzetli oluyor. Doğal üzümlerle, undan ve cevizden yapılıyor. Kışın da afiyetle yemek ve satmak için de yapıyoruz" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.