Konya'da deprem şehitleri dualarla anıldı

Konya'da deprem şehitleri dualarla  anıldı
 Editör
Konya Büyükşehir asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren deprem şehitleri için "Mevlid-i Şerif ve Dua Gecesi" programı düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Mevlid-i Şerif ve Dua Gecesi" programında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif’in icra edilmesinin ardından yüzyılın felaketinde yaşamını yitiren on binlerce deprem şehidi ilahiler ve dualarla yad edildi.

deprem-sehitleri-3.jpg

deprem-sehitleri-2.jpg

53 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'de, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.

deprem-sehitleri-4.jpg

deprem-sehitleri-1.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.