Konya'da enerji iletim hatları için acele kamulaştırma! Resmi Gazete'de yayımlandı

Konya'da enerji iletim hatları için acele kamulaştırma! Resmi Gazete'de yayımlandı
 Editör
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Konya'da enerji iletim hatları için acele kamulaştırma kararı alındı.

Konya ve Niğde’de enerji iletim hatları, Ankara ve Sakarya’da ise doğal gaz dağıtım tesislerinin yapımı için bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi.

Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararlar, Resmi Gazete’nin yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi.

Kararlar kapsamında, bağlantı anlaşmaları doğrultusunda hayata geçirilecek 154 kV Tosçelik Niğde (Badak) GES TM–Ereğli Konya TM–DDY Ulukışla TM ile 154 kV Tosçelik Niğde (Badak) GES TM–Sönmez GES TM enerji iletim hattı projelerinin güzergahında bulunan taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Direklerin kurulacağı alanlar mülkiyet yoluyla, iletken salınım gabarisinde kalan bölümler ise irtifak hakkı tesis edilerek Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından kamulaştırılacak.

Öte yandan Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Karagedik Mahallesi’ndeki 126419 ada 8 parsel ile Sakarya’nın Erenler ilçesi Alancuma Mahallesi’ndeki 831 ada 43 parsel numaralı taşınmazlar da doğal gaz dağıtım tesislerinin kurulması amacıyla acele kamulaştırma kapsamına alındı.

Söz konusu taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmesi için kamulaştırma işlemlerinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.