Konya'da engelli vatandaşların elkartları evlerine ücretsiz olarak teslim ediliyor

Konya'da engelli vatandaşların elkartları evlerine ücretsiz olarak teslim ediliyor
 Konya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşları pandemi döneminde riskten korumak amacıyla internet üzerinden başvuru yapmaları halinde "Elkartları"nı evlerine ücretsiz teslim ediyor

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca toplu ulaşım kart sistemlerinin Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar Sistemi (HES) ile entegre edilmesi ve vatandaşların toplu ulaşım araçlarına binişleri sırasında HES kodlarının sorgulanması gerekiyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde biniş esnasında HES sorgulaması yapılabilmesi için yüzde 40 ve daha fazla oranda engelli olan vatandaşların da elkart almaları gerekiyor.

Açıklamada, yeni uygulama ile elkart almak isteyen engelli vatandaşların elkart ofislerine gitmeden internet üzerinden müracaatlarını yapmaları halinde kartlarını adreslerinde elden teslim alabildikleri belirtildi.

Vatandaşlar bu hizmetten faydalanabilmek için online elkart başvurularını www.konya.bel.tr sayfasının elkart bölümünden yapmak zorunda.

Ayrıca bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlardan her hangi bir kart ve kargo ücreti de talep edilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.