Konya'da geleneksel lezzetin sokakla buluştuğu yer

Konya'da geleneksel lezzetin sokakla buluştuğu yer
Kültür Park’ta yaklaşık iki yıldır hizmet veren Konya Pilavcısı, geleneksel düğün pilavını pandemi döneminde Konyalılarla buluşturuyor. İşletme Sahibi Şeref Erdem..

Kültür Park’ta yaklaşık iki yıldır hizmet veren Konya Pilavcısı, geleneksel düğün pilavını pandemi döneminde Konyalılarla buluşturuyor. İşletme Sahibi Şeref Erdem, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak lezzetleri tarzında bir hizmet istediğini belirterek bu isteği de Konya Pilavcısı projesiyle başarıyla sürdürdüklerini söyledi.

Pandemi döneminde Konyalıyı düğün pilavsız bırakmayan Konya Pilavcısı, lezzetleriyle müşterilerin gönlünü fethediyor. Kültür Park’taki tezgâhında Konya’nın geçmişten gelen lezzetini müşterilere sunan Konya Pilavcısı İşletme Sahibi Şeref Erdem, “İnsanlardan aldığımız tepki gayet güzel bizi memnun ediyor. Satışlarımız çok güzel. Pandemi sürecinde tabii ki çok zor bir süreç geçirildi. İşimize dört elle sarıldık ve şükür şimdi gayet iyi ilerliyoruz. Pilavımızdan, kavurmamızdan, tavuğumuzdan yiyen müşterilerimiz gayet memnun. Tezgâhımız pilav üzerine ve üç çeşit yemeğimiz var. Menülerimiz; Tavuk pilav, kavurma pilav ve nohut pilav. Müşterilerden oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Lüks sandalyeler, masalar değil de insanın geldiği zaman rahat evinde oturur gibi taburelerde sıcak eski dostlukların, çay ocağında yaşanan muhabbetlerin sohbetlerin yaşanmasını elimizden geldiğince sağlamaya çalışıyoruz. Konya’nın olmazsa olmazı kavurma pilav. Konya pilavları her pazarları olmazsa olmazımız zaten. Pandemiden dolayı 2 yıldır yoktu bizde bu sürede Konyalı hemşerilerimizin beklentisini biz elimizden geldiğince karşılamaya çalıştık” dedi.

pilav3.jpg

OKULLARIN AÇILMASI SATIŞLARIMIZI ARTTIRDI

Okulların açılmasıyla öğrencilerin de gelmeye başladığını söyleyen Erdem, “3-4 gündür öğrenciler gelmeye başladı. Onlarda en çok tavuklu pilav ve nohutlu pilavı seviyorlar. Öğrencilerimize de hizmet veriyoruz. Pazartesi günü okulların açılması bir tek bizi değil çevredeki diğer esnaflarında yüzünü güldürdü. Burada 5-6 tane masamız var isteyen orada isteyende çimlerde yemeklerini yiyor. Genelde öğrencilerin tercih ettiği tabaklarını alıp, çimlerde yemek oluyor. Paket servisimizde var yakın çevreye paket servisi yapıyoruz, yine çevremizdeki dükkânlara ve esnaflara da servisimiz oluyor” diye konuştu.

pilav2.jpg

ERDEM: LEZZETİMİZİN SIRRI SEVGİ

Erdem, pandemi döneminde çok zor dönemlerden geçtiklerini belirterek, “Çoğu küçük esnafa göre şu avantajım vardı. Ayaküstü tarzda bir hizmet verdiğimiz için müşterilerimiz yemeklerini alıp gidebiliyorlardı. Yeni yeni aşılanmalar da başladı bu zor dönemi atlatmaya başladık. Okullar açıldı, ayın 27’sinde üniversiteler açılacak dört gözle onları bekliyoruz. Kütüphanemiz açılacak, dışarıdan öğrencilerimiz gelecek ve satışlarımız daha da artacak inşallah. Biz öğrenciye biraz daha esnek davranmaya çalışıyoruz. Sürekli, tavuğa, pirince zam geliyor ama biz istikrarımızı koruyoruz. Tavuğu 10 TL’ye satıyoruz. İşimizdeki lezzetin sırrı sevgi. Malzemeden hiçbir şekilde kaçmıyoruz. Elimizden geldiğince en iyi ürünleri kullanarak yemeklerimizi yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 80’ni tereyağı ile yapıyoruz bunu da zaten müşterilerimiz yerken fark ediyorlar” şeklinde konuştu.

pilav1.jpg

ORTAMDAKİ SICAKLIĞI SEVDİKLERİ İÇİN BİZİ TERCİH EDİYORLAR

Müşterilere sosyal mesafeyi koruyarak hizmet veren ve bu imkânı fazlasıyla sağladıkları için müşterilerin de rahat olduklarını dile getiren Erdem, “Özellikle nostaljiden hoşlanan müşterilerimiz tabure ve küçük masalarda ağırlanmaktan çok memnun. Ortamdaki sıcaklığı sevdikleri için, temiz hava da rahat bir şekilde yemek yiyebildikleri için bizi tercih ediyorlar. Bu anlamda da müşterilerimizden güzel tepkiler alıyoruz. Turistler tavuk pilavdan ziyade kavurma pilavı gördüğü zaman çok ilgi gösteriyorlar. Tavuk grubunun müşterisi çok ayrı, kavurmanın ki ayrı ama ağırlık olarak en sevilen tavuk pilav. Biz tüm Konyalıları bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.