Konya'da hastanelerde bayram önlemleri alındı

Konya'da hastanelerde bayram önlemleri alındı
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında 'Bayram Önlemleri ve Tasarruf Tedbirleri'toplantısı yapıldı.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, merkez ve ilçe hastanelerin başhekim ve idarecileri ile telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Hizmet başkan ve yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda, kamuda uygulanacak olan tasarruf tedbirleri ile Kurban bayramı öncesi ve bayram tatili döneminde hastanelerde alınan önlemler detaylı bir şekilde değerlendirildi.

konya-il-saglik-3.jpg

Hastane başhekimlerinden ve sorumlu tüm idarecilerden tasarruf tedbirleri ile ilgili yayınlanan genelgeye uygun davranmaları konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımıza hizmet önceliğinden taviz vermeden, tasarruf tedbirlerimizi almalıyız. Özellikle araç kiralama, malzeme alımları, enerji ve su kullanımı, yıllık izin planlamaları ile hastane atıkları gibi konularda durum tespitlerinin hızla yapılarak önlemlerin vakit geçirilmeden alınması gerekmektedir” diyerek bütün yöneticilerden bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. Prof. Dr. Koç, hastane depolarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğinin de özellikle altını çizdi.

konya-il-saglik-1.jpg

Hastanelerde Kurban Bayramı tatili süresince hizmetin aksamaması adına alınması gereken tedbirleri de hastane yöneticileri ile paylaşan Prof. Dr. Koç, özellikle bayram tatili günlerinde acil servislerde sıra oluşmaması, hasta yatış ve sevklerinde sıkıntı yaşanmaması, ekip ve ekipman planlaması konusunda problem oluşmaması adına ikazlarda bulundu.

konya-il-saglik-4.jpg

Yapılan telekonferans toplantısının son bölümünü soru-cevap kısmına ayıran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, hastane başhekimlerinden ve diğer idarecilerden gelen soruları cevaplandırarak toplantıyı tamamladı.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.