Konya'da İtfaiye Haftası Kutlanıyor

Konya'da İtfaiye Haftası Kutlanıyor
Konya’da, İtfaiye Haftası nedeniyle yapılan gösteride araçta sıkışan bir kişi kurtarılırken yanan mutfak tüpleri söndürüldü.

Konya'da, İtfaiye Haftası nedeniyle yapılan gösteride araçta sıkışan bir kişi kurtarılırken yanan mutfak tüpleri söndürüldü.

İtfaiye Haftası nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, 'Kent Meydanı'nda gösteri düzenlendi. Temsili trafik kazasında otomobil içerisinde sıkışan kişi demir kesme makası kullanılarak kısa sürede kurtarıldı. İtfaiye erlerinin en çok karşılaştığı mutfak yangınlarında alev alan 3 mutfak tüpü özel kıyafetli görevli tarafından söndürüldü. Büyük itfaiye araçlarının girmesi mümkün olmayan kapalı otoparkta alev alan bir otomobildeki yangın, köpüklü su taşıyan pikap araçtan yapılan müdahale sonrası söndürüldü.

-İTFAİYE TEŞKİLATI GÜÇLENİYOR-

Gösterilerin ardından konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile itfaiye teşkilatını güçlendirdiklerini söyledi. Başkan Akyürek, 31 ilçede 105 İtfaiye Şubesinde sayısı bini geçen itfaiyecilerin görev yaptığını kaydetti. Başkan Akyürek, "5 ay önce 50 olan araç sayımız filomuza dahil ettiğimiz araçlarla 300'ü geçti. Personel sayımız 272'den bin rakamına ulaştı. İtfaiye teşkilatımızın bu yeni süreçte yapması gerekenler var. Yeni taşıtlarımız devreye giriyor. İlçelerimize 30 yeni taşıtın daha alımını yapıyoruz. Mahalle olan 584 köyümüze yangın söndürme tankerlerimizin de alım süreci devam ediyor" dedi.

Geçen yıl 3 bin 55 olaya müdahale eden itfaiye teşkilatının artık 30-40 bin olaya müdahale eder hale geldiğini ve olay yerine varış süresinin daha da kısaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Başkan Akyürek, "Konya merkezde 7-8 dakikada en uzak noktada da olsa yangına müdahale ediyoruz. Fakat 28 yeni ilçemizde dış mahallelerimizle birlikte şuandaki müdahale sürecimiz en uzak mahalleler için 15 ila 25 dakika arasını buluyor. Bu süreyi daha da aşağıya çekmemiz için planlamamızı yapıyoruz" diye konuştu.

Başkan Akyürek, Konya'nın yanı sıra çevre illerin itfaiye teşkilatlarına da eğitim verebilecek olan Konya itfaiye eğitim merkezini kurduklarını, aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile imzaladıkları protokolle 'İtfaiyecilik ve Sivil Savunma' bölümünün açılmasını sağladıklarını bildirdi.

-GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLER GELİYOR-

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliğini çıkardıklarını dile getiren Başkan Akyürek, "Bu sistemi başlatıyoruz, bütün mahallelerimizden katılımla gönüllü itfaiyecilik teşkilatını kuracağız. İtfaiye Daire Başkanlığımız gönüllü itfaiyeci olmak isteyenler müracaatlarını kabul edecekler. Onlara eğitim vereceğiz, bizim çalışma arkadaşlarımız olacaklar. Gönüllü itfaiyeci olacak arkadaşlarımızın hepsini itfaiyeci yapamayacağız. Fiziki konumu müsait olan arkadaşlarla çalışmış olacağız. Bu da Konyamız adına bir yeniliktir" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek konuşmasının sonunda 'Kardeş Şehir' oldukları Japonya'nın Kyoto kentinden gelen İtfaiye Müdürü Chilota San'a plaket verdi.

İlkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere protokolün ödüllerini vermesinin ardından itfaiye ekipmanlarının yer aldığı sergi gezildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.