Konya’da kira bedelini kabul etmek yetmiyor! Ev sahiplerine uygun olmak şart oldu!

Konya’da kira bedelini kabul etmek yetmiyor! Ev sahiplerine uygun olmak şart oldu!
 Muhabir
Kiracıların artık tek çabası ev bulup oturmak değil… Konya’da ev sahiplerinin emlakçıların kiralamak adına aradığı kriterler insanlara ‘pes’ dedirtti. İşte o talepler…

Sadece memura evini verenler, akşam beşten önce aranmak istemeyenler, memur kefil şartı arayanlar gibi talepler günden güne artıyor. Bu sebeple özel sektör çalışanları ev aramakta isyan etti.

Kiralık ev arayışında olan kiracıların artık tek sorunu kira fiyatları değil. Kiracı olarak kabul edilebilmek için ev sahipleri ya da emlakçıların kriterlerine uymak zorundalar. Geçtiğimiz birkaç yılda bu şartlar artmaya başladı.

Kira bedelleri arttıkça kira ödemesi yapmakta zorlanan kişilerde de artış gözlendi. Bu durum ev sahiplerini memur kiracı, memur kefil şartı ya da maaş bordosunu istemeye kadar götürdü. Kurumsal şartlar arayan ev sahipleri yüzünden özel sektör çalışanları duruma isyan etti. Kefil istenmesi, memur şartı aranması en yaygın şartlar oldu.

İŞTE O KRİTERLER

-Memur şartıyla kiralığa verilecek evler.

-Mal sahibi memur kefil istiyor.

-Akşam 17.00’den önce lütfen bizi aramayın.

1.png

2.png

3-1.png

4-1.png

5-1.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.