Konya’da kira fiyatları düşüşte!

Konya’da kira fiyatları düşüşte!
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay,  “arz-talep” dengesine bağlı olarak Konya’da son günlerde kira fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay,  “arz-talep” dengesine bağlı olarak Konya’da son günlerde kira fiyatlarında da düşüş yaşandığını söyledi. Sedat Altınay, “Özellikle Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin Online eğitim yapacağını açıklamasından sonra öğrenciler Konya’ya gelmediler. Öğrencilerin özellikle en çok ikamet ettikleri Bosna Hersek mahallesinde olmak üzere kiralık ev sayısında büyük bir oranda gözükmektedir.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında güz dönemi eğitimlerini evlerinde online geçirecek olan Üniversiteli öğrenciler Konya’daki tutmuş oldukları evlerini boşaltmak durumunda kaldılar. Bu durumdan hem ev sahipleri, hem de emlak sektöründeki esnaflar mağdur oldular. Covid-19’dan dolayı yaşanan belirsizlikten ev sahiplerinde, kış aylarının yaklaşması münasebetiyle şimdiden hem yakıt, hemde kapıcı aidatlarının tahsil edileceğinden dolayı ev sahipleri kiralarda düşüş yapmaktadır. Bu kira düşüşleri arz ve talep üzerine gerçekleştirilmektedir. Üniversitelerinin ikinci dönemde alacağı kararla yüz yüze eğitime başlanıldığı takdirde boşalan ev, konut ve yurtlar yeniden kiralanarak dolacaktır”  dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.