Konya'da koruyucu ailede büyüyen Aslı Kuş, şimdi yetim çocukların umudu oluyor
Konya'da koruyucu aile yanında büyüyen Aslı Kuş, çocukluk yıllarında aldığı sevgi ve desteği şimdi ihtiyacı olan çocuklara ulaştırıyor. Hayırseverlerin de katkılarıyla oyuncak ve kıyafet hediye eden, eğitimlerine destek olan Kuş, yetim çocukları yalnız bırakmıyor.
AA'nın haberine göre: Babası vefat ettikten sonra 7 yaşında devlet korumasına alınan Aslı Kuş, bir yıl sonra dört çocukları olan Neriman (49) ve Şükrü Tosun (56) çiftinin koruyucu ailesi oldu. Akrabası da olan Kuş’u öz evlatlarından ayırmayan Neriman Tosun, "kızım" diyerek büyüttüğü Aslı'nın eğitimine ve gelişimine büyük önem verdi.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünden mezun olan ve şu anda 30 yaşında, 1 çocuk annesi olan Kuş, Konya İl Müftülüğünde memur olarak çalışıyor. Küçük yaşta annesizliğin ve babasızlığın ne demek olduğunu çok iyi anladığını belirten Kuş, çocuklara yardım etmeyi hayatının bir parçası haline getirdiğini söyledi.
"ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN, ONLARI SEVİN"
Koruyucu ailesinin yanında gerçek bir aile sıcaklığı hissettiğini dile getiren Kuş, Tosun ailesinin beşinci çocuğu olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Çocuklara sevgiyle yaklaşıldığında onların daha güçlü bireyler haline geldiğini vurgulayan Kuş, şunları söyledi:
"Ben sevgiyle, merhametle büyüdüğüm için insanlara da aynı şekilde yaklaşıyorum. Çünkü o çocukların bize ihtiyacı var. Yetimlerin başlarını okşamamız gerekiyor. Çocuklarınıza sahip çıkın, onları sevin, merhamet gösterin. Sevgiyle büyüyen çocuklar ezilmiyor, aksine daha güçlü, daha başarılı oluyor. Bu konuda bir örnek olduğumu düşünüyorum. Ailem, arkadaşlarım ve hayırseverlerin desteğiyle her ay düzenli olarak yetim çocuklara burs, kıyafet ve gıda yardımı yapıyoruz. Oyuncak dağıtıyoruz.”
Koruyucu aile olmanın önemine de değinen Kuş, "Siz de koruyucu aile olabilirsiniz. Çocuklara sahip çıkın, değer verin. Aile ortamında büyüyen çocuk sizi terk etmez." ifadelerini kullandı.
Neriman ve Şükrü Tosun çifti ise kızları Aslı ile gurur duyduklarını belirtti.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.