Konya'da kükürt ekmeği diye de biliniyor: Kıtlık zamanının dermanı markalaşıyor

Konya'da kükürt ekmeği diye de biliniyor: Kıtlık zamanının dermanı markalaşıyor
 Editör
Konya Hadim’de unutulmaya yüz tutan ekmek, bölge sakinleri tarafından yeniden yaşatılıyor; bu benzersiz lezzetin coğrafi işaret tescili ve marka değeri kazanması için çalışmalar başlatıldı.

Konya’nın Hadim ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş armut ekmeği, diğer adıyla kükürt ekmeğinin coğrafi işaret tescili ve markalaşması için çalışmalar başlatıldı.Kıtlık dönemlerinin çözümü olan bu benzersiz tat için coğrafi işaret tescili ve marka değeri kazandırma çalışmaları başlatıldı.

Konya’nın Hadim ilçesine bağlı Gezlevi Mahallesi’nde kaybolmaya yüz tutan armut ekmeği (kükürt ekmeği), yöre sakinleri tarafından tekrar üretime alındı. Konya'da faaliyet gösteren Muradın Olsun Derneği Başkanı Fatma Çakmak, bölgeye giderek ekmeğin yapım aşamasını yerinde inceledi.

armut-ekmegi-cografi-isaret-yolunda-5-2.png

Hadim ilçesinin geleneksel lezzeti olan armut ekmeği, dağlarda yetişen dağ armudu adı verilen meyvenin kurutulup, buğday ile birlikte taş değirmende öğütülmesiyle elde edilen un kullanılarak hazırlanıyor. Maya kullanılmadan su, beyaz un ve armut unu karıştırılarak hazırlanan hamur, saç üzerinde pişirilip servis ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.