Konya'da kükürt ekmeği diye de biliniyor: Kıtlık zamanının dermanı markalaşıyor
Konya’nın Hadim ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş armut ekmeği, diğer adıyla kükürt ekmeğinin coğrafi işaret tescili ve markalaşması için çalışmalar başlatıldı.Kıtlık dönemlerinin çözümü olan bu benzersiz tat için coğrafi işaret tescili ve marka değeri kazandırma çalışmaları başlatıldı.
Konya’nın Hadim ilçesine bağlı Gezlevi Mahallesi’nde kaybolmaya yüz tutan armut ekmeği (kükürt ekmeği), yöre sakinleri tarafından tekrar üretime alındı. Konya'da faaliyet gösteren Muradın Olsun Derneği Başkanı Fatma Çakmak, bölgeye giderek ekmeğin yapım aşamasını yerinde inceledi.

Hadim ilçesinin geleneksel lezzeti olan armut ekmeği, dağlarda yetişen dağ armudu adı verilen meyvenin kurutulup, buğday ile birlikte taş değirmende öğütülmesiyle elde edilen un kullanılarak hazırlanıyor. Maya kullanılmadan su, beyaz un ve armut unu karıştırılarak hazırlanan hamur, saç üzerinde pişirilip servis ediliyor.


Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.