Konya'da nevruz kutlaması

Konya'da nevruz kutlaması
KONYA (AA) - Konya'da Nevruz Bayramı, öğrencilerin ve yöneticilerin katıldığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.Selçuk Üniversitesinde (SÜ) düzenlenen...

KONYA (AA) - Konya'da Nevruz Bayramı, öğrencilerin ve yöneticilerin katıldığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Selçuk Üniversitesinde (SÜ) düzenlenen kutlamada, Konya Valisi Muammer Erol ve SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yumurta tokuşturup, örste demir döverek, katılımcılara kavurma-pilav ikram etti.

Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar geleneksel Nevruz ateşinden atladı.

Prof. Dr. Şahin, yaptığı konuşmada, bu yılki Nevruz programını, diğer yıllardaki Nevruzlardan ayıran bir özelliğin bulunduğunu ifade etti.

Güvenlik güçlerinin kendilerini feda ederek ülkenin birliğini ve dirliğini koruma adına mücadeleler sürdürdüğünü belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Öncelikle bu çerçevede kaybetmiş olduğumuz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize baş sağlığı diliyorum ve tüm yaralılarımıza Allah’tan şifa temenni ediyorum. Tabi ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan birtakım güçler, merkezler, odaklar ülkede kaos ve kargaşa oluşturma çabasındadırlar. Bu, birliğimizi ve dirliğimizi zedeleme, güçleri yeterse yok etme çabasıdır. Bunun için de terörü artık şehirlere, sokaklara, evlerimize taşıdılar. Bizi terörle yıldıramazlar ama bir korku oluşturarak toplumu içine kapatarak, toplumun işleyişini, düzenini ve ekonomisini zedeleyerek birliğimizi ve dirliğimizi ortadan kaldırma amacı gütmektedir. Ancak bizi terörle yıldıramazlar."

Şahin'e konuşmasının ardından Mohamma Ahsariah isimli Afgan bir öğrenci tarafından Hazar Türkleri’ne özgü kıyafet olan "çapan" hediye edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.