Konya'da öğrenciler Gazze nöbetinde

Konya'da öğrenciler Gazze nöbetinde
 Editör
ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı protestolara Konya'dan da destek geldi. NEÜ öğrencileri Filistin için nöbet tuttu.

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı protestolara birçok yeni üniversiteden destek geldi.

Ülke genelinde binlerce öğrenci İsrail’in Gazze’de yürüttüğü soykırıma tepki göstermek için eylemler düzenledi. İsrail’in Filistin'de yürüttüğü soykırıma bir tepki de ABD’den gelmiş, New York kentindeki Columbia Üniversitesi öğrencileri yaklaşık 1 hafta önce Filistin yanlısı protesto gösterilerine başlamıştı.

whatsapp-image-2024-04-29-at-15-15-43.jpeg

KONYA'DA ÖĞRENCİLER DESTEK VERDİ

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenciler, Filistin için nöbet tuttu. Destek nöbetine NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu'da destek verirken, hem Gazze hem de ABD'deki olaylar için açıklama yapan nöbetteki öğrenciler, "7 Ekim’de İzzetli direnişin başlattığı Aksa Tufanı küresel çapta karşılık bulmaya devam ediyor.

Filistin halkının izzetli direnişi tüm dünyada küllenmiş özgürlük Umutlarını harlıyor, onlara umudu yeniden müjdeliyor. Kafirlerin ipliğini pazara çıkarıyor, katilleri apaçık gösteriyor, soykırımcıları tüm dünyada küçük düşürüyor. Aksa tufanı göstermiştir ki Gazze işgal altında değildir, Gazze hariç tüm dünya siyonistlerin işgali altındadır. Yine aksa tufanı göstermiştir ki Siyonist çete ve ortakları fonladıkları kiralık kalemlere ve medya araçlarına, satın aldıkları siyasetçi ve devletlere rağmen küresel tufanın önüne geçemiyor, işledikleri suçları gizleyemiyorlar. Aksa tufanının bereketi dünyanın her köşesinden insanların ruhlarını harekete geçiriyor, ölü bedenlerin üstündeki toprağı süpürüyor, rehavete düşmüş Müslüman kalplere diriliş muştusu oluyor. Bugün Amerika’da ülkedeki birçok üniversiteye yayılmış direniş, Amerikan emperyalizminin suç ortaklığını lanetliyor ve siyonizm putu en güçlü olduğu Amerika’da dahi yerle bir ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.