Konya’da sayılı firmalardan biriyiz

Konya’da sayılı firmalardan biriyiz
Firma olarak üretimde A’dan Z’ye her uygulamayı kendilerinin yaptığını belirten İzzet Karaca, “Firmamıza gelen hammaddelerin; testere kesimi, CNC’de işleme, dövme, ovalamada dişini çekme ve sementeye verir ürünü göndeririz" dedi.

Firma olarak üretimde A’dan Z’ye her uygulamayı kendilerinin yaptığını belirten İzzet Karaca, “Firmamıza gelen hammaddelerin; testere kesimi, CNC’de işleme, dövme, ovalamada dişini çekme ve sementeye verir ürünü göndeririz. Tüm bu işlemleri sırasıyla kendi bünyesinde uygulayan Konya’da sayılı firmalardan biriyiz” dedi.

Başta iş makinesi sektöründe cıvatalarıyla adını ve kalitesini duyuran Kariz Cıvata ve Çelik Dövme, 2019 yılında çelik dövme sektörüne de giriş yaparak Konya’da otomotiv ve tarım sektörüne hizmet veriyor. 2016 yılında Kariz Cıvata olarak cıvata imalatına başladıklarını belirten Kariz Cıvata ve Çelik Dövme İşletme Sahibi İzzet Karaca, “2017 yılında iş makinesi grubuna yönelerek bıçak ve palet cıvatası gibi ürünlerin imalatını gerçekleştirdik. Konya’da da bazı firmalara özel üretim cıvatalar yapıyoruz. 2019 yılında ise çelik dövme sektörüne de girdik. Çelik dövme sektöründe otomotiv ve tarım sektörüne ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Ancak bu sadece tarım ve otomotiv sektörü değil. Yani çelik dövme sektörünün yelpazesi biraz daha geniş. Hemen hemen her sektörde bağlantısı olan bir alan. 5 senedir de Kariz Civata ve Çelik Dövme olarak sektörün içinde hizmet veriyoruz.

dsc-0070.jpg

30 FARKLI BOYDA VE ÇAPTA ÜRETİLİYOR

Üretilen civatalar hakkında bilgi veren Karaca, “Bizim sektör biraz daha iş makinelerine yönelik. Ürettiğimiz cıvataların çoğunluğu iş makinelerinde kullanılıyor. Kullanım amaçları doğrultusunda da civatalar 30 boya tekabül ediyor. 5/8 mm çaptaki cıvatalardan başlayarak; 3/4 ve 7/8 gibi devam ederken, bu cıvataların boyları da 38 mm den başlayarak 51 mm, 57 mm, 63 mm, 67 mm, ve 76 mm diye devam eder. Palet cıvatalarında ise metrik 20, metrik 22, metrik 24 ve onun akabinde 7/8 mmm,  5/8 mm ve 3/4 milim diye devam ediyor” diye konuştu.  

dsc-0048.jpg

ÇELİK DÖVME SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK

Çelik dövme sektöründe son dönemde tarım sektörüne ağırlıklı hizmet verdiklerini ifade eden Karaca, “Çelik dövme de fason işler yapıyoruz. Burada da çelik dövmenin temas etmediği sektör yok. Konya’da da ağırlıklı olarak otomotiv ve tarım sektöründe hizmet veriyoruz. Örneğin tarım sektöründe büyük bir firmanın dişlilerini fason olarak hazırlıyoruz. Önü açık bir sektör olduğu için kendinizi bu alanda daha da geliştirerek başta Türkiye olmak üzere dünyaya hizmet vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

dsc-0055.jpg

KALİTELİ HAMMADDE, KALİTELİ İŞÇİLİKLE BULUŞUYOR

Üretim noktasında dikkat ettikleri kriterleri açıklayan Karaca, “Ürettiğimiz ürünleri kısa dönemde ve söz verdiğimiz zamanda teslim etmek bizim için çok önemli. Tabi buna bağlı olarak da gerek malzeme kalitesi gerekse işçilik kalitesi çok önemli. Yani kaliteli hammadde ile kaliteli işçiliği birleştirerek üretilen ürünleri müşteriye zamanında teslim ederseniz, alacağınız geri dönüşler, müşteri memnuniyeti ve sektörde firmanın imajının iyi olması sizleri mutlu ediyor. Kariz Cıvata ve Çelik Dövme olarak da üretimden müşteriye teslimatına kadar geçen her sürede bu noktalara dikkat ediyoruz” dedi.

dsc-0057.jpg

GÜVENİLİR FİRMA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Civata ve çelik dövme sektöründe güvenilir olmanın öneminden bahseden Karaca, “Firmalar genelde fason üretime geldiklerinde hammaddeyi indirir ve gider. O hammadde kayboldu mu, çalındı mı, başına bir iş geldi mi diye düşünmez. Gelen firmalarda 8 ton hammaddeden aşağı ürün bırakmaz. Baktığımız zaman bu ürünün piyasa değeri 50 bin liradan aşağı olmaz. Kısaca firma iş yapılmaya başlanmadan önce bile ürünlerine sahip çıktığımızı bilir. Ayrıca o hammaddenin işlenmesi, gerekli parçanın üretilip firmaya zamanında ulaştırılması da son derece önemli. Bütün bunları belirli bir işleyişte süreklilik haline getirdiğinizde o zaman güvenilir olursunuz” diye konuştu.

dsc-0053.jpg

A’DAN Z’YE TÜM İŞLEMLER FİRMAMIZDA YAPILIYOR

Firma olarak üretimde A’dan Z’ye her uygulamayı kendilerinin yaptığını aktaran Karaca, “Firmamıza gelen hammaddelerin; testere kesimi, CNC’de işleme, dövme, ovalamada dişini çekme ve sementeye verir ürünü göndeririz. Tüm bu işlemleri sırasıyla kendi bünyesinde uygulayan Konya’da sayılı firmalardan biriyiz. Çünkü bugün sektöre baktığımız zaman çelik dövme işini yapıyorum diyen firma bünyesinde testere kesimi olmadığı için çeliği kesilmiş olarak ister. Kısaca firmamıza hammadde olarak gelen bir ürün, A’den Z’ye her işlemi yine firmamızda geçirerek istenilen ürüne dönüştürülür” şeklinde konuştu.

dsc-0063.jpg

TÜRKİYE’DE BİR NUMARA OLMAK İSTİYORUZ

Başta Türkiye olmak üzere ihracata da başladıklarının vurgusunu yapan Karaca, “Dış ticaret noktasında gerekli Ar-Ge çalışmalarını yürütüyoruz. Farklı aracılıklarla yurt dışına ürün gönderimlerimiz oldu. Yaptığımız kaliteli iş ve işçiliği dünyaya tanıtmak istiyorum. En büyük hedefim ise iş makinesi sektöründe cıvata imalatında Türkiye’de bir numara olmak istiyorum. Bu yönde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda otomasyon üretime geçebilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her geçen gün hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sözlerine son verdi. (Yiğit Berkay Çopur)

dsc-0071.jpg

dsc-0044.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.