Konya’da sıcaklıklar artıyor! 3 Nisan Konya hava durumu

Konya’da sıcaklıklar artıyor! 3 Nisan Konya hava durumu
 Muhabir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Hava sıcaklıklarının Konya’da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklar haziran ayını aratmayacak. İşte detaylar…

Konya için 3 Nisan Çarşamba günü hava tahmin raporunu yayınladı.

Konya, mart ayının son günlerinde başlayan sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Öyle ki sıcaklıklar 30 dereceye kadar çıktı.

Konya’da seçim günün ardına denk gelen yeni bir sıcak hava dalgası yaşıyoruz. Kentte sıcaklıklar Haziran ayını aratmıyor.

KOSKİ’DEN KURAKLIK UYARISI!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kış ve bahar mevsimlerinin yağışsız geçmesi sebebiyle Konyalıları suyu tasarruflu kullanmaya davet etti.

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Ne yazık ki Konya'mız küresel iklim değişikliğinden etkilenen şehirlerin başında geliyor. Sonbahar ve kış aylarındaki kuraklık Konya'daki baraj ve göletlerdeki su miktarında ciddi azalmaya neden oldu. Bahar döneminde de mevsim normallerinin altında yağış olduğu için su kıtlığı yaşanıyor. Eğer böyle devam ederse Konya gibi suyun kıymetli olduğu şehrimizde katı önlemler alabiliriz. Tüm hemşehrilerimizi suyu tasarruflu kullanmaya davet ediyoruz" denildi.

HAVA SICAKLIĞI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Konya’da yarın (3 Nisan) havanın 27 derece az bulutlu olacağı belirtildi.

Meteoroloji verilerine göre: Konya’da hava sıcaklıklarında günden güne yükseliş yaşanacak.

5 Nisan Cuma günü Konya’da ise yer yer sağanak yağış 31 ilçede etkili olacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve taşra ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri şu şekilde paylaşıldı;

h1.png

h2.png

h3.png

h4.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum