Konya’da sinemalar neden açılmayacak?

Konya’da sinemalar neden açılmayacak?
1 Temmuz’da başlayacak normalleşme ile birlikte sinema salonları faaliyete geçmek için hazırlıklarını sürdürürken Konya Avşar Sineması Müdürü kapılarını 1 Temmuz’da açmayacaklarını belirtti

Koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemek amacıyla bulaş riskinin en çok olduğu yerlerin başında gelen sinema salonları kapanmıştı.

Vaka sayılarının düşmesi ve aşılamanın hız kazanması sonucu yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sinema salonlarının 1 Temmuz'dan itibaren açılmasına karar verildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde sinema salonları hazırlıklarını sürdürüyor. Fakat Kule Site Avşar Sineması Müdürü Yusuf Sonkaya’dan alınan bilgilere göre Avşar Sineması, 1 Temmuz’da kapılarını izleyiciye açmayacak.

Sonkaya, “Biz 1 Temmuz itibariyle kapılarımızı açmayı düşünmüyoruz. Çünkü şu anda vizyonda gişe yapacak bir film yok. Yeni film sayısı da yok denecek kadar az. Temmuz ayında bir gözlemleme yapıp açılma kararını ona göre almayı düşünüyoruz. Şimdi açarsak finansal anlamda zorluk yaşayacağız. Aylardır kapalı olduğumuz için bekleyip biraz kademeli hareket etmek en doğrusu olacaktır” diye konuştu.  (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.