Konya’da ‘Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği’ Eğitimi

Konya’da ‘Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği’ Eğitimi
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde "Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği" konulu hizmet içi eğitim kursu düzenlendi, Zoom platformu üzerinden yapılan eğitime 86 personel katılım sağlamıştır.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde "Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği" konulu hizmet içi eğitim kursu düzenlendi, Zoom platformu üzerinden yapılan eğitime 86 personel katılım sağlamıştır. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizin önemli gen merkezlerinin kesişme noktasında bulunması, florasında zengin bir bitki çeşitliliğini barındırmasını sağlamaktadır. İlimizde birçok tıbbi aromatik bitki ( kekik, kantaron, adaçayı, rezene, civan perçemi, kuşburnu v.b) doğal olarak yetişmektedir. Ancak yetişen bu bitkilerin birçoğu; gelişigüzel toplama, sanayileşme, şehirleşme, tarla açma, aşırı otlatma, pestisit kullanımı, yabancı otla mücadele, ağaçlandırma gibi nedenlerle risk altındadır. Dolayısıyla ilimiz florasındaki tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunması için bu bitkilerin üretiminin, hasadının, depolanmasının, pazarlama zincirleri kontrolünün planlı bir şekilde yapılması ve yürütülmesi gerekmektedir. Aynı zamanda tıbbi ve aromatik bitkilerin dünyada büyük bir pazar potansiyeli vardır ve her geçen günde bu potansiyel artmaktadır. Geniş yüzölçümüne sahip olan ilimizde, su kısıtlığının yaşandığı marjinal arazi varlığımızı ve hazine arazilerimizi bu bitkilerin üretimine kazandırdığımızda tıbbi aromatik bitkiler açısından hem ülkemiz ihtiyacını karşılar hem de bu pazar payını ilimiz lehine çevirebiliriz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.