Konya’da trafik çok daha güvenli

Konya’da trafik çok daha güvenli
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığınca kurulan PTS - EDS sistemleri ile kentin stratejik noktalarında oluşturulan koridorlar sayesinde kaza oranları düşüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığınca kurulan PTS - EDS sistemleri ile kentin stratejik noktalarında oluşturulan koridorlar sayesinde kaza oranları düşerken trafikte can güvenliği her geçen gün daha da artıyor. Güvenli ulaşımı daha üst noktaya taşıyan PTS – EDS sistemleri kentin birçok noktasında kurulmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2022-12-26-at-10-29-33.jpeg

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından Konya’da karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan PTS - EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri Konya merkez ile Karapınar, Ereğli, Kadınhanı, Ilgın, Akşehir ve Kulu arasında denetimlerine devam ederken Konya ile Beyşehir ve Seydişehir arasında da devreye girdi.

PTS VE EDS İLE TRAFİK KAZASI ÖLÜMLERİ YÜZDE 50 AZALDI!

Şehirlerarası yollarda PTS - EDS noktaları devreye girdikten sonra meydana gelen kazalarda yüzde 10’luk bir azalış gözlemlenirken yaralı sayısında yüzde 27’lik azalış gözlemlendi. Ölümlü kazalarda ve bu kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 50’lik bir azalış görülmesi kurulan sistemlerin ne kadar hayati bir önem taşıdığını gözler önüne serdi.

whatsapp-image-2022-12-26-at-10-29-10.jpeg

Konya’da şehir içinde EDS ilk kez Yeni İstanbul Caddesi’nde kuruldu. 2018 Mayıs ayında 12 yaralanmalı kaza meydana gelirken EDS faaliyete girdikten sonra 2019’un aynı ayında 7 yaralanmalı kaza gerçekleşirken yüzde 42’lik azalma kaydedildi. İçerisinde bulunduğumuz 2022 yılında ise 4 adet yaralanmalı trafik kazası meydana gelirken hiç ölümlü kazanın olmaması Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri’nin trafikteki olumlu etkisini açıkça ortaya koydu.

2022 yılında ortalama hız koridorlarının kurulu olduğu alanlarda ölümlü trafik kazalarında yüzde 64 azalış kaydedildi. Araç hızları ortalaması ise 94 km/s’den 65 km/s’ye inerek hız ihlalleri yüzde 1’in altına kadar geriledi.

whatsapp-image-2022-12-26-at-10-30-16.jpeg

ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMLERİ (EDS) KONYA ESNAF ODALARI BAŞKANLARINA TANITILDI

Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Emniyet Müdürü Ramazan Bozcayüce önderliğinde, Konya Esnaf Odaları Başkanlarına şehrimizdeki Elektronik Denetleme Sistemleri tanıtıldı.

Emniyet Müdürlüğü Personelince Konya Esnaf Odaları Başkanlarına, Karayolu kullanıcılarının güvenliğini sağlayarak düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturmak amacıyla kurulan EDS Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin çalışma prensipleri ve faydaları anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısının ardından Trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Bozcayüce, beraberindeki ekiple birlikte gerçekleştirdiği denetlemede sürücüleri EDS konusunda bilgilendirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.