Konya’da üniversite öğrencilerine Narkorehber'den seminer verildi

Konya’da üniversite öğrencilerine Narkorehber'den seminer verildi
Konya'nın Selçuk Üniversitesi öğrencilere polis ekipleri tarafından "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verildi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulunda öğrencilere polis ekipleri tarafından "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencilerine yönelik Narko Gençlik Projesi çerçevesinde "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Kesik Konferans Salonundaki toplantıya çok sayıda öğrenci geldi. Seminerde, narkotik suçlarla mücadele ve önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, mobil "uyuma" uygulaması, madde kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele bir çok konu ayrıntılı olarak anlatıldı.

iha-20240301aw152682-2.jpg

Narkorehber Mehmet Yalçın tarafından öğrencileri bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak maksadıyla yapılan seminer, katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Seminerde öğrencilere arkadaş seçimi çerçevesinde özverili olunması uyarısında bulundu. Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırıldığı seminerde, Narko Gençlik Projesi'ne ilişkin bilgi verildi. Çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı programda uyuşturucu madde konusunda broşürler de dağıtıldı.

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, madde bağımlılığı ile mücadelenin en önemli konulardan birisi olduğunu, seminer ile öğrencilerin doğru adımlarla ilerlemesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.