Konya'da tüm öğrenciler yurtlara yerleştirildi

Konya'da tüm öğrenciler yurtlara yerleştirildi
Bu yıl 2 kat talep artışı yaşanan Konya'da kız öğrencilerin tamamen yurtlara yerleştirildiği, yedekte bekleyen az sayıda erkek öğrencinin de kısa sürede yurtlara yerleşiminin sağlanacağı belirtildi

Kredi Yurtlar Kurumunun yetkili sendikası Büro-Memur-Sen Konya Şube Başkanı Murat Koçyiğit ile Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin üniversite gençliğinin yurt sorununa dair müştereken bir açıklama yaptı.

Covid pandemisini hayatı tüm boyutlarında etkilediğini aktaran Başkan Murat Koçyiğit, “Mart 2020’den beri yüz yüze eğitim büyük oranda yapılamadı. Özelikle yükseköğretimde öğrencilerimiz üniversitelerini özlediler, kampüsleri özlediler. Bu nedenle bu yıl Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarımıza 2 katı başvuru oldu. Geçmiş 5-6 yılın istatistiklerinde yıllık 300-350 bin bandında başvuru olurken bu yıl Covid pandemisinin etkisi ile 2 katı 600 bini aşkın başvuru oldu. Evet, üniversite gençliğinin üniversitelerin açıldığı ilk ayda barınma sorunu olur. Onlarca yıldır böyledir. Son yıllardaki büyük yatırımlarla KYK kapasitesini 5-6 kata çıkarmakla bu sorunu büyük oranda çözse de her yıl üniversitelerin açıldığı ilk ayda bu bir stres üretir” şeklinde konuştu.

2.jpeg

YERLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILAMAYAN KIZ ÖĞRENCİMİZ KALMADI

Başkan Koçyiğit Kredi Yurtlar Kurumu’nun altyapısı ve kapasitesi, belediye ve valilikler başta olmak üzere STK’ların ibadet saikinde yürüttüğü hizmetlerin bu krizin maniple edilmesine izin vermediğini aktararak, “Devlet-millet birlikteliğinin ürettiği kapasite bu krizi yönetebilir kılmaktadır. Tabi bir de KYK personelinin yıllar içinde oluşturduğu kriz yönetim tecrübesini de hususen zikretmek gerekir. Sonuç olarak Konya özelinde, her yıl yaşanan sorun, KYK çalışanlarımızın üstün gayretleri ile büyük oranda çözüldü. Konya'mızda an itibari ile talep edip de yerleştirme işlemi yapılamayan kız öğrencimiz kalmadı. Erkek öğrencilerimiz için ise yedekte bekleyen az sayıda öğrencimiz kaldı. Onlar içinde kısa zamanda yerleştirme işlemi tamamlanacak” diye konuştu.

ALGI OPERASYONU YAPTILAR

Türkiye'de her yıl üniversitelerin açıldığı ilk ayda öğrencilerin barınma yaşandığını ancak bu yıl sorunun kat olacağını ve buradan manipülasyon alanı üretilebileceğini beklediklerini kaydeden Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Üniversiteler Şube Başkanı Şenol Metin, “Gençlik hareketi kamuflajlı Gezi çıkarmaya yönelik bir atraksiyon bekliyorduk. ABD ile aramızda büyük krize neden olan Osman Kavala’nın stratejisini belirlediği sorosçu yapılar, öğrencilerimizin bu insani sorununu maniple edeceklerdi, ettiler. İstanbul başta olmak üzere üniversite şehirlerinde öğrenci bile olmayan profesyonel yapıları parklarda yatırarak algı operasyonu yaptılar. Bugünlerde de aynı yapılar yemek, yurt ücretleri, burs miktarları üzerinden gençliği hareketlendirmeye çalışıyorlar” dedi.

3.jpeg

ÖĞRENCİLER ASIMIN NESLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Bazı soruların hala cevap beklediğine dikkat çeken Başkan Metin, “Bu manipülasyonun operatif üssü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Son 2 yıl içinde STK’lara tahsisli yurt hizmeti sunan binaları boşalttıran İstanbul Belediyesi, bu süre zarfında kaç yurt kapasitesi yaratmıştır? Bu boşalttırılan yurt binaları hangi yapılara tahsis edilmiştir? Son 2 yıl içinde İstanbul Belediyesinin yapıp Kredi Yurtlar Kurumuna yurt olarak kullanılmak üzere tahsis ettiği bina var mıdır? Konya belediyesi otel kiralayıp bugüne kadar öğrencilerimizi misafir ederken İstanbul Belediyesi kaç öğrenciye barınma hizmeti sunmuştur? Öğrencilerimizin çok insani bir sorunu barınma sorunu üzerinden gençlerimiz mobilize edilmek istendi. Ama gençlerimiz 15 Temmuzda gösterdikleri basirete eş bir refleks ile oyunu gördü, tuzağa düşmedi, düşmeyecek de. Gençler teşekkürü hak etti. Asımın Nesli olduğunuzu gösterdiniz, Teşekkürü hak eden bir teşkilatta Kredi Yurtlar Kurumu ve fedakar çalışanları” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.