Konya’daki bu lokanta fiyatları, lezzeti ve yardımlaşma ruhuyla örnek oluyor

Konya’daki bu lokanta fiyatları, lezzeti ve yardımlaşma ruhuyla örnek oluyor
Konya’da faaliyet gösteren bir lokanta, artan maliyetlere rağmen uyguladığı cazip fiyat politikası ile takdir topluyor.Çeyrek asırdır pişirdiği yemekleri vatandaşa sunan Memiş Taş, askıda yemek uygulamasıyla da kapısına gelen kimseyi doyurmadan bırakmıyor

Konya'da faaliyet gösteren bir lokanta, ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon karşısında farklı bir yaklaşım sergileyerek dikkat çekti. Uzun yıllardır lokanta sektöründe faaliyet gösteren ve şimdilerde Maliye yakınlarında bulunan Selay İşhanı'nın altındaki işyerinde hem kaliteli hem de ucuz yemekleri müşterileriyle buluşturan işletme sahibi Memiş Taş, bu politikasıyla hem müşterilerini mutlu ediyor hem de toplumsal sorumluluk vazifesini yerine getirmiş oluyor.

dsc-1028.jpg

Lokantanın sahibi Memiş Taş, çocukluğundan bu yana yemek yapmanın inceliklerini öğrendiğini ve bu bilgi birikimini müşterilerine sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Kapısına gelen kimseyi boş çevirmek istemeyen Taş, "askıda yemek" uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine destek olurken, aynı zamanda esnafa da uygun fiyatlı yemek hizmeti sunuyor. 24 yıldır Konya halkına hizmet veren lokanta; işçi, memur, esnaf ve maddi durumu iyi olmayan herkese hitap ediyor. Günde 10 çeşit çorba ve birbirinden lezzetli ana yemekler sunan işletme, kalan yemekleri ise ihtiyaç sahiplerine dağıtarak israfı önlüyor.

dsc-1045.jpg

‘YEMEK FİYATLARIMIZA ŞAŞIRIYORLAR’

24 yıldır Konyalılara hizmet ettiklerini ifade eden Taş, “24 yıldır uygun fiyata işçiye, memura, esnaflarımıza yoldan geçen cebinde parası olmayan herkese hitap etmeye çalışıyoruz. Günde 10 çeşit çorbamız ve çeşit çeşit ana yemeklerimiz çıkıyor. Kalan yemeklerimizi akşam olduğu vakit ertesi günlere kalmaması için ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Zaten askıda yemek uygulamamız olduğu içinde kapıdan giren kimseyi geri çevirmeyiz. Çıkan yemeklerimiz ustalarımızın özveriyle çalışmaları sonucunda ortaya lezzetli birbirinden güzel yemekler çıkıyor. Bu civar esnafı bizi biliyor geliyor öğünlerini burada yiyor ama bilmeyenler gelip çok uygun fiyatlı verdiğimiz yemeklere şaşırıyor çok cazip geliyor. Fakat ticarette ve hayatta önemli olan insanlık. İşletmemizin amacı sadece para kazanmak değil, hizmet vermek. Fiyatlarımız şu şeklide; Kelle Paça, işkembe çorbası, patlıcan musakka, köfte, fırında pirzola, porsiyonlarımız 100 TL. Kuru fasulye 60 TL, arabaşı 60 TL, mercimek 50 TL, kanat porsiyon 90 TL, kavurma 220 TL. Çok uygun fiyatlara verdiğimiz yemeklerden zarar etmiyoruz. Sorumluluklarımızı yerine getiriyor Konyalılara hizmet ediyoruz” diye konuştu.

dsc-1046.jpg

‘FİYATLARIMIZI ŞİŞİRMİYORUZ, BU ŞEKİLDE DE KAZANIYORUZ’

Girdi maliyetleri ve personel ücretlerini karşıladıklarını belirten Taş, “Mutfak giderlerimizi, personel giderlerimizi karşılıyoruz. Dükkânımız elhamdülillah hizmetimizin karşılığını veriyor. Bizler bu davranışımızla bir şeyler kaybetmiyoruz. Olması gerekeni yapıyoruz. Fiyatlarımızı şişirmiyoruz. Şişirmediğimiz gibi zararına bir şey de satmıyoruz. Böylesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Gelen müşteriler de bizlere ona göre tutum sergiliyor. Hali vakti yerinde olan, duvardaki askıda ekmek yazısını görünce kendi yemek parasının dışında birkaç kişilik yemek parasını da ayrıca bırakıyor. 50 lira veren de oluyor, 1000 TL veren de. Bu parayı ayrı tutuyoruz. İhtiyaç sahibi olup yemek yiyen misafirlerimize hayırsever vatandaşlarımız adına ikram etmiş oluyoruz. Bu sayede kimseyi kapımızdan boş çevirmemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı. •Muhammet Yavaş

dsc-1075.jpg

dsc-1049.jpg

dsc-1065.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum