Konya’daki bu mağaranın sonunda sizi bakın ne karşılıyor!
Halk arasında “Gorik İni” adıyla anılan mağaraya Derebucak-Çamlık güzergâhından ayrılan tali bir yolla ulaşılıyor. Körükini Mağarası, Suluin Mağarası ile birlikte kendine has özellikleri ile toplam bin 936 metre uzunluğunda hidrolojik yarı aktif bir yer altı ikili mağara sistemidir.
Bu ikili mağara sistemini oluşturan Uzunsu Deresi, öncelikle Körükini Mağarası içinden geçmekte, burada ilerleyerek Değirmenini Vadisi’ne inmekte ve vadide aktıktan sonra Suluin Mağarası’na giriliyor.
Bu mağara, sadece görkemli yapısıyla değil, aynı zamanda içinden geçen dereyle de ziyaretçileri cezbediyor.
Derenin mağaraya giriş yaptığı yerde bir süre vakit geçirenler, içerdeki sessizlikte, su sesinin verdiği huzuru iliklerinize kadar hissetme şansı yakalayabiliyor.

Uzunsu Deresi’nin akışı nedeniyle, mağarada yaz kış sürekli varlığını koruyan ve küçüklü büyüklü göllerin arasında bulunan çakıllar ve kum adacıkları, suların azaldığı kurak dönemlerde daha çok belirginleşiyor. Mağaranın yüksek kesimlerinde damlataş birikimleri görüldüğü gibi, çıkışa doğru pek çok havuz, sarkıt ve dikitlerden oluşan muhteşem güzellikte bir alan bulunuyor.
Mağaranın içerisinde botla gezebilme ihtimali olsa da giriş için en uygun zaman yaz ve sonbahar aylarıdır. Mağarayı gezmek isteyenlerin alanı tanıyan bilinçli ve deneyimli insanlar veya jeologlar eşliğinde hareket etmeleri ve beraberlerinde küçük kürekli botlar getirmelerini tavsiye ediyor.
Türkiye’deki ünlü mağaralar gibi her yıl yüzlerce turistin geldiği Körükini, dünyanın en büyük mağaraları arasında yer alıyor. Mağara içindeki muhteşem sarkıt, dikit, sütun veya travertenleri ile bol bol fotoğraf çekinme imkanı yakalayabilirsiniz.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.