Konya'daki bu türbede uyuyan çocuklar ölüyormuş! İşte o türbe...

Konya'daki bu türbede uyuyan çocuklar ölüyormuş! İşte o türbe...
 Muhabir
Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Hocacihan Türbesi’nde hasta çocuklar için şifa dağıtıldığına inanılıyordu. Peki, bu türbe hakkındaki ürpertici gerçek ne? İşte detaylar…

Geçmişten günümüze pek çok hastalığa yakalanan Konya halkı şifayı zaman zaman tekke ve türbelerde aradı. Bu sebeple Konya’da sınanmış yerler çok meşhurdur. Hocacihan Türbesi ise bunlardan sadece biri. Sınanmış yerlerden olan bu türbede hasta çocuklar buraya götürülerek sandukanın yanına yatırılır ağlarsa kurtulacağı, uyursa öleceği rivayet ediliyordu.

Selçuklu ilçesine bağlı Molla Gürani Mahallesi’nde, Tekke Mezarlığı’nın hemen önünde, ana girişinin solunda, yer alan ve halk arasında Mursaman Türbesi olarak bilinen yapı, XIII. yüzyılın sonlarına tarihlendirildiği kaynaklarda belirtiliyor.

hocacihan-mursaman-turbesi-1.jpg

Hoca Cihan’ın, Sadreddin Konevi zamanında yaşamış bir devlet ve bilim adamı olduğu biliniyor. Sadreddin Konevi’ye bir mescit ve bir türbe inşa ettiren Hoca Cihan, kendi türbesini de 1275’lerde yaptırmış olacağı tahmin ediliyor.

Hoca Cihan Türbesi, halk arasında bazı hastalıkları iyileştirdiğine inanılan sınanmış yerlerdendir. Geçmişte sıtmadan kurtulmak isteyenlerin mini mini bir taşa bez parçası bağlayarak tavanına astıkları bu türbe, aynı zamanda ayırt tekkesidir. Hasta çocuklar buraya götürülerek sandukanın yanına yatırılırmış. Eğer bu çocuk ağlarsa kurtulduğu, uyursa öldüğü iddia ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum