Konya'daki lisede 'Filistin' temalı gençlik şöleni

Konya'daki lisede 'Filistin' temalı gençlik şöleni
 Editör
Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Filistin temalı etkinlik yapıldı.

Dr. Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Filistin temalı gençlik şöleni düzenlendi. Açılış konuşmasında Okul Müdürü Bekir Tekkaymaz Gençliğin iyi yetişmesi, geleceğin medeniyetinin oluşması için ahlaklı nesil olmaları üzerinde durdu. Müdür Tekkaymaz, yeni nesilden umutlu olduğunu belirterek, "çürümüşlüğün sancısını yaşayan İslam aleminin yeşeren tohumların yeni nesiller olacak" dedi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-14-45-58-2.jpeg

whatsapp-image-2024-06-11-at-14-45-58-1.jpeg

"GAZZEDEKİLER TÜM MÜSLÜMANLARA ÖRNEK"
Konya'da akademik çalışmalarda bulunan Filistin Gazze'li El-tavil Ailesi misafir edildi. Okul öğrencilerine hitap eden Dr. Ayet Eltavi, İslam aleminin Gazze ile imtihan olduğunu ve Gazze'deki Müslümanların Cihad ederek insanlığa İslamı ve özgürlüğü örnek olarak anlattığını belirtti. Savaşın onca şiddetine rağmen çocukları ile beraber Gazze'ye gitmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Gazzenin kendi yurtları olduğunu, orada yaşamak için kalplerinin çarptığını ve özlediklerini belirtti. İyi kul olmanın insanlık için en önemli konu olduğu üzerinde Kur'an'dan ayetler örnek vererek anlattı.

whatsapp-image-2024-06-11-at-14-45-58.jpeg

ÇEŞİT ÇEŞİT ETKİNLİK YAPILDI

Program dahilinde çeşitli yarışmalar yapıldı. Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Güzel Sanatlar bölümü öğrencilerinin ilahi ve ezgi sunumları yapıldı. Ayrıca Filistinli karikatürcü Mücahit Naci el Ali'nin Hanzala karikatürleri sergi yapılarak katılımcılara sunuldu. Okulun spor eğitimi alan Wushu öğrencileri spor gösterileri yaptı. Çeşitli bilgi yarışmaları boyama ve el sanatları sergileri ve sunumları yapıldı program bu şekilde kapatıldı programın kapanışında okul müdürü Bekir Tekkaymaz programın tertibinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.