Konya'daki meslek lisesi öğrencileri yaptı: Elektrik enerjisi üretiyor

Konya'daki meslek lisesi öğrencileri yaptı: Elektrik enerjisi üretiyor
 Editör
Konya'daki Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, spor yaparken elektrik enerjisi üretiyorlar.

Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Pak-Enerji adıyla tasarladıkları kondisyon bisikleti ile spor yaparken elektrik enerjisi üretiyorlar.

Öğrenciler “Yaktığın Kalori Elektrik Enerjini Karşılasın” sloganı ile hazırladıkları spor aletiyle spor yaparken zayıflamayı ve ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini üretmeyi sağlıyorlar.

Aletin çalışma prensibi ise pedal çevrilerek üretilen enerjinin bataryaya şarj edilmesi ile gerçekleştiriliyor. Şarj edilen bataryaya bağlı inverter ile 12V doğru gerilim 220V alternatif gerilime dönüştürülüyor. Üretilen enerji cep telefonu şarjı, elektrikli aletlerin çalıştırılması, ortam aydınlatılması gibi birçok alanda kullanılabiliyor.

whatsapp-image-2024-03-11-at-08-16-59.jpeg

Aynı zamanda yenilenebilir bir enerji kaynağı olan Pak-Enerji, çevreyi kirletmiyor ve günün 24 saati elektrik üretebiliyor. Güneş ve rüzgâr gibi çevre şartlarına da bağımlı değil. Afet durumları için de mükemmel bir enerji kaynağı olan alet, acil ihtiyaç durumlarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

Tasarımını ve üretimini Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yaptığı Pak-Enerji’nin faydalarını şu şekilde sıralanabilir: Fazla kilolar elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Sağlıklı bir yaşam sağlıyor. Obeziteyle mücadele ediyor. Bir ev için ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin belirli bir miktarı üretiliyor. Elektrik enerjisini kendimiz ürettiğimiz için elektrik faturası daha az gelir. Yenilenebilir bir enerji kaynağı, çevreyi kirletmiyor. Elektrik enerjisini üretirken ortaya çıkan karbon salınımı sıfıra yakın oluyor. Sürdürülebilir bir yaşamın oluşmasına katkı sağlıyor. Genel afet durumlarında ihtiyaç duyulan enerji için bir çözüm sunuyor. Yapımında geri dönüşüm ürünleri kullanıldığı için sıfır atığa katkı sağlıyor. Enerji verimliliğini arttırıyor.

whatsapp-image-2024-03-11-at-08-16-58.jpeg

Pak-Enerjinin Teknik Özellikleri: 12 V 25Ah Akü kapasitesi , 2000 W İnverter Gücü 10 Watt gücündeki bir led lambayı 30 saat yakabilir. Bir cep telefonunu 20 kez şarj edebilir. ( 3000 mAh ) 22 inç boyutunda bir LED TV yi 12 saat çalıştırabilir. (25 W)

whatsapp-image-2024-03-11-at-08-16-59-001.jpeg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.