Konya'daki Türkiye'nin ilk ve tek projesinde aile içi iletişim anlatıldı

Konya'daki Türkiye'nin ilk ve tek projesinde aile içi iletişim anlatıldı
 Editör
Down Sendromlu bireylerin hayatına dokunma amacıyla açılan ve eğitim modeliyle Türkiye’deki ilk ve tek merkez olan DOSD Meram'da Aralık ayı aile seminerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaşaile içi iletişimi anlattı.

ı.

Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da, her ay mutat olarak gerçekleştirilen aile seminerlerinde Aralık ayının konusu ‘Özel Bireylerde Anne, Baba ve Çocuk İletişimi’ oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Arslantaş tarafından verilen seminere özel bireylerin aileleri katıldı.

4-5.jpg

DR. ARSLANTAŞ: İLETİŞİM VE ÖĞRENME İÇİN AİLELERİN HEDEFLERİ OLACAK

Kasım ayında başlayan seminerlerin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dr. Süleyman Arslantaş seminerinde, aile bireyleri arasında sağlıklı iletişimin nasıl kurulabileceği ve çocukların başarıyı nasıl yakalayabilecekleri noktasında bilgiler verdi. Nereye ve hangi hedefe gideceğini bilmeyen ebeveynlerin çocuklara bir beceri kazandırılmasında da zorlanacağının altını çizen Dr. Süleyman Arslantaş, seminerinde şu bilgilere yer verdi; “İletişim ve öğrenme için ailelerin hedefleri olacak. Çocuğun durumuna göre sürelere bağlı kalarak hedefler belirlemelisiniz. Bu hedefler altı aylık ya da yıllık olabilir. Buna sizler karar vereceksiniz. Hedeflerimize nasıl ulaşacağımıza dair bir bakışımız ya da vizyonumuz olacak. Ebeveynlerin çocuğun nasıl öğreneceğine dair rehberlik etmesi gerekiyor. Onun nasıl çalışacağını aileler söylemeli. Eğer hedef ve amaç belli değilse anne babanın çabası boşuna bir emeğe dönüşür. İçinde yaşanılan sosyal ortam düşünmeyi şekillendirir. Çocuklar düşünmeyi, başkasının düşünmesini izleyerek değil, etkileşerek, yaparak, yaşayarak öğrenirler. İçinde bulunulan ortam ailedir. O ortamın içinde çocuğa yönelik düşünmeyi öğreneceği etkinlikler gerçekleştirilmelidir. Çocuğun somut yaşantılara ihtiyacı var. Aileler olarak sizler bunu sağlamalısınız.”

2-5.jpg

6-3.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.