Konya'daki yatırım projelerinin durumu ve geleceği nasıl? Vali Akın açıkladı

Konya'daki yatırım projelerinin durumu ve geleceği nasıl? Vali Akın açıkladı
 Editör
Konya’da 2025 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, tamamlanan ve devam eden projelerle birlikte, 2025 yılı yatırım programı detayları ele alındı.

İl genelindeki yatırımlar ile planlanan ve devam eden projelerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2025 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Vali İbrahim Akın, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ile koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesinin önemine değindi. Vali Akın, “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yalnızca bilgi paylaşımı ve koordinasyon sağlamak için değil, aynı zamanda Konya’nın ihtiyaçlarına yönelik somut adımlar atmak ve hep birlikte daha müreffeh bir şehir inşa etmek için bir fırsattır. Hepimizin ortak amacı, şehrimizin büyümesi, halkımızın refahı ve yaşam kalitesinin artmasıdır” dedi.

kordinasyon-1.jpg

Yatırımcı kuruluşlardan alınan Dönem İzleme Raporlarına değinen Vali Akın; “Yerel yönetimlerin de dahil olduğu 2024 Yılı Yatırım Programında 752 adet yatırım projesi yer almıştır. Bu projelerin toplam bedeli 98 Milyar TL olup, 2024 yılında bu projeler için toplam 31 Milyar 329 Milyon TL ödenek ayrılmıştır.” dedi. Ayrıca 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle bu ödenekler toplamının 24 Milyar 605 Milyon TL’si harcanarak %79’luk nakdi gerçekleşme sağlandığını belirten Vali Akın, bahse konu 752 adet yatırım projesinden 376 adedi bitirilmiş olup, 258 adedi üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek 93 adet projenin de ihale aşamasında olduğunu belirtti.

kordinasyon-2.jpg

Projelerin sektörlere göre dağılımı hakkında bilgi veren Vali Akın; “Ulaştırma-haberleşme sektöründe 101 adet, tarım sektöründe 229 adet, diğer kamu hizmetleri (sosyal ve iktisadi) sektöründe 262 adet, enerji sektöründe 26 adet, sağlık sektöründe 33 adet, eğitim sektöründe 62 adet, imalat sektöründe 25 adet, konut sektöründe 4 adet, madencilik sektöründe 3 adet, turizm sektöründe 7 adet olduğu görülmektedir” dedi.

15 Ocak 2025 tarihinde Resmî Gazetenin Mükerrer Sayısında yayımlanan yerel yönetimlerin hariç olduğu 2025 Yılı Yatırım Programında; ilimizle ilgili 138 projenin yer aldığını belirten Vali Akın; “Programdaki projelerin toplam bedeli 301.7 Milyar TL olup, bu projeler için bugüne kadar 105 Milyar TL harcama yapılmıştır. 2025 yılı için ise 29,5 Milyar TL ödenek ayrılmıştır. Bu projelerin 106 adedi ilimiz özelinde olup, 32 adedi diğer bölge illeriyle birlikte yürütülmektedir” dedi.

kordinasyon-4.jpg

Konuşmasının sonunda bu yatırımların ve projelerin Konya'ya ve Konyalılara hayırlı olmasını temenni eden Vali Akın, Konya'mızın ve Konyalıların huzuruna, refahına ve zenginleşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Akın, tüm katılımcılara teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

kordinasyon-3.jpg

Toplantıda, 2024 yılında tamamlanan, devam eden projeler ile 2025 yılı yatırım programı değerlendirildi. Yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri tarafından projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi, talep ve isteklerin alınması ve görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi. Toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.