Konya'dan kutsal topraklara yolculuk

Konya'dan kutsal topraklara yolculuk
 Editör
Konya'da 2024 yılı Hac uğurlama töreni gerçekleştirildi

Konya'dan kutsal topraklara giden hacı adayları, Yavuz Sultan Selim Camii'nde düzenlenen törenlerle dualarla uğurlandı.

img-20240525-wa0011.jpgTörene, Konya İl Müftü Başkanı Vekili Mustafa Şimşek, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve çok sayıda hacı adayı ve yakınları katıldı.

img-20240525-wa0008.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahiler okundu ve hacı adayları ile vedalaşıldı.

img-20240525-wa0009.jpg

img-20240525-wa0010-001.jpg

Allah'ın bu güzel vazifeyi nasip ettiği kullarını uğurlamak üzere toplandıklarını belirten Konya İl Müftü Başkan Vekili Mustafa Şimşek, "Allah bizleri istikametinden ayırmasın. Hep dua ediyorduk, Allah'ım mübarek bir sefer nasip eyle' diye. Allah'ım nasip etti. İnsanın ömrü, ezan ile namaz vakti arasındadır. Bu kısa vakit içerisine insanoğlu birçok hatıra sığdırır. Mekke'de, kutsal topraklarda geçireceğiniz vakitler çok tatlı anlar olacak. Ölmeden ölümün tatbikatını yapacağız. Yola çıkmadan beyazları giyip Mekke-i Mükerreme'ye yola koyulacağız. Denize karışan bir damla gibi tavaf edeceğiz, günahsız olacağız. Arafat günü geldiğinde, ümmet için istenilen gözyaşlarının döküldüğü yerlerde gözyaşı dökeceğiz, ümmeti Muhammed için. Değerli kardeşlerim, Allah bizleri affına nail kılacak. Vakitlerimizi boş geçirmeyelim. Ömürde bir kere nasip oluyor, kutsal topraklarda yapılan ibâdetlere karşılık sevaba bin yazılıyor. Allah, Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmayı sizlere nasip eylesin. 35-40 gün sonra sağlık ve afiyetle dönmenizi Allah nasip eylesin. Gidemeyenlere de Allah gitmeyi, görmeyi nasip eylesin" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.