Konya’dan yola çıktı Kırşehir'de çiftçiye dağıtıldı

Konya’dan yola çıktı Kırşehir'de çiftçiye dağıtıldı
Konya'dan gönderilen yerli üretim tohumlar Kırşehir'de çiftçiye dağıtıldı.

Konya'dan gönderilen yerli üretim tohumlar Kırşehir'de çiftçiye dağıtıldı.

Çiftçiyle birlikte üretim bölgesinde şehre umut olması ön görülen tohumlar, farklı yerlerden gelen çiftçiler içerisinde de heyecan oluşturdu. 48 ton mercimek, üretimi desteklemek ve verimin artması adına dağıtıldı. İl genelinde 27 çiftçinin yararlandığı destekleme programı hakkında konuşan çiftçi Erdal Genç, farklı tohumları deneyimlediklerini ve verimin artmasını beklediğini söyledi. Genç, "Hibe tohumu aldım. Her yıl farklı tohumları ekiyorum. Hibe programına katıldığım ve devlet desteği olduğu için de çok güzel çok mutluyum. Çiftçinin de ileri görüşlü ve farklılıkları denemesi gerekir" dedi.

iha-20240313aw161741-4-t.jpg

Fasulye tohumundan iyi verim alan ve destek programından yararlanan Fatih Zengin ise, üretime destekleri devletin çiftçi dışında yapmaması gerektiğini söyleyerek, "Fasulye tohumundan çok güzel verim aldım. Mercimek tohumuyla da iyi verim almak istiyorum. Devletin ise hibe desteklerini çiftçi dışında kimseye vermesini istemiyoruz" diye konuştu.

Yapılan destekleme dağıtımlarıyla verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.