Konyalı 4 isim bakan yardımcısı oldu

Konyalı 4 isim bakan yardımcısı oldu
Bakan yardımcılıkları atamaları, Resmi Gazete'de yayınlandı. Konyalı 4 isim bakan yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu hayata geçirmek üzere atadığı kabine üyelerinin ardından bakan yardımcıları da belli oldu. Konyalı 4 isim de bakan yardımcısı olarak atandı. Buna göre Konyalı isim Refik Tuzcuoğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bakan yardımcılığına, Faruk Özçelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bakan yardımcılığı, Oruç Baba İnan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığına, Hüseyin Kürşat Kırbıyık ise Sağlık Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine atandı.

REFİK TUZCUOĞLU KİMDİR?


1967 yılında Konya’da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversite yıllarından itibaren gazeteci-yazar olarak iş hayatına atıldı. İç politika konularında araştırmalar yaptı. Ailesini isteği üzerine aile şirketlerini yönetmek için memleketi Konya’ya döndü. Konya’da da ticari faaliyetler yanında eğitim ve kültür-sanat alanlarında çalışmalar yürüttü.

Konya Sanayi Odası’nda danışmanlık yaptı. Yine Sanayi Odasına yayın organı olarak Lonca Dergisi’ni yayın hayatına kazandırdı. “Erdemliler Hareketi”ne Konya’dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti’nin Konya’da kuruluş sürecine katkılarda bulundu. 2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı, belediye şirketlerinde genel koordinatörlük, Kayseri Su-Kanal İdaresi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015-2016 yılları arasında ise AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2016 - 2018 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Tuzcuoğlu, ayrıca İLBANK Yönetim Kurulu Başkanvekili görevinde de bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Şehircilik Şurası’nda, Şura Yönlendirme Kurulu ve İstişare Komisyonu’nun Başkanlıklarında bulundu ve Şehir 2023 Projesi’ni de yürüttü. 2018 - 2019 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı. Refik Tuzcuoğlu, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’na atandı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Tuzcuoğlu, 2019 yılından beri AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevini de yürütmektedir. AK Parti Yerel Yönetimler Gençlik Faaliyetleri Modellemesini hazırladı. Yerel Yönetimler Gençlik Festivalini hayata geçirerek geleneksel hale getirilmesini sağladı. Aynı zamanda Tuzcuoğlu, “Medeniyet Perspektifimizde Şehir ve İnsan, Dünya ve Türkiye Nereye? Gençlik Ne Yapmalı? Türkiye Yüzyılı” gibi konularda da konferans ve seminerler veriyor. Tuzcuoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

428713.jpg

FARUK ÖZÇELİK KİMDİR?

1968 yılında Konya'nın Hadim İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirdi. Meslek hayatına Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özçelik, aynı kurumda ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettişlik görevlerinde bulundu. 2003-2009 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2009-2014 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca; Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Halen, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. 26 Ocak 2014 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştır.

Evli ve iki çocuğu bulunmaktadır. Futbol, voleybol ve atletizm sporları ile ilgilenmektedir. Fransızca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

faruk-ozcelik-wd0l-cover.jpg

HÜSEYİN KÜRŞAT KIRBIYIK KİMDİR?


1978 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesinde doğan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilk, orta ve lise eğitimini Seydişehir'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Kırbıyık, Rize'nin Güneysu ve Karaman'ın Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Londra'da 6 ay eğitim alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı. Hüseyin Kürşat Kırbıyık 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürü olarak atandı. 12 Mayıs 2022 tarih ve 31833 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valisi olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Sağlık Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine atandı. Hüseyin Kürşat Kırbıyık evli ve iki çocuk babasıdır.

kirbiyik-md6p-cover-jpg.webp

ORUÇ BABA İNAN KİMDİR?


Oruç Baba İnan 1981 Yılında Konya'nın Yunak ilçesi Çayırbaşı Köyü'nde doğdu. 2000 yılında ÖSS Türkiye birincisi derecesiyle Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü kazanmıştır. Mezun olduğu günden bugüne Yıldız Holding ve Anadolu Birlik Holding'de çeşitli pozisyonlarda bulunmasının ardından, Türkcell'de ticari pazarlama direktörü olarak görev yapmakta iken, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan TBMM milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti'den Konya Milletvekili Aday Adayı oldu. Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Oruç Baba İnan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakan yardımcılığı görevine atandı.

bb576750-big.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.