Konyalı üreticiler tedirgin! 'Bakla Zınnı Böceği' ortaya çıktı!

Konyalı üreticiler tedirgin! 'Bakla Zınnı Böceği' ortaya çıktı!
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bazı meyve bahçelerinde görülmeye başlanan zararlılardan “bakla zınnı böceği” üreticide tedirginliğe sebep oldu.

İHA'nın haberine göre: Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları esnasında bazı meyve bahçelerinde yapılan kontrollerde ağaçların çiçeklerinde zarara sebep olan bakla zınnı böceği tespit edildi.

aw177684-03.jpg

Ürün kaybına karşı vakit kaybetmeden harekete geçen ekipler, zararlıya karşı önlem amacıyla çalışma başlattı.

aw177684-01.jpg

Ziraat mühendisleri tarafından üreticiler zararlı böceğe karşı mücadele konusunda uyarılıp bilgilendirilirken, “Bu zararlıya karşı üreticilerimiz buz mavisi kaplara su doldurup ağaç diplerine koyarak mücadele edilebilir”denildi.

aw177684-02.jpg

Meyve ağaçlarında yapılan kontrollerde elma ağaçlarının fenolojik olarak fare kulağı dönemine gelmiş durumda olduğu bilgisi de verilirken, “Meyve üreticilerimiz hastalık ve zararlı mücadele konusunda ayrıntılı bilgi almak için ilçe müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler” hatırlatmasında bulunuldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.