Konyalılardan Başkan Altay'a tam destek

Konyalılardan Başkan Altay'a tam destek
Çocukların camiye gitmesi malum çevreleri rahatsız etti. Konyalılar başkanlarına tam destek verdi

Konya Büyükşehir Belediyesinin milli ve manevi değerlerine ve ümmet bilincine bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla büyük beğeni toplayan “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinin startı geçtiğimiz günlerde Başkan Altay tarafından Kapu Camii’nde sabah namazı sonrası verilmişti.

cocuklarin-1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir taraftan şehri imar ettiklerini bir taraftan da neslin ihyasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bunun en güzel örneği de Güle Oynaya Camiye Gel projesi. 31 ilçemizde tüm anne-babalardan çocuklarını sisteme kaydettirmesini rica ediyoruz. Çocuklarımız ümmet olmanın bilincini, camide vakit geçirmenin keyfini, anne-babalarıyla birlikte sabahın seherinde camiye gelmenin keyfini bu yaz boyunca hep birlikte bizlere yaşatacak.” demişti.

İl Müftüsü Ali Öge, camilerin mekanların en güzeli olduğunu, tüm camilerde çocuklara kucak açmaya hazır olduklarını belirterek, projeyi başlatan Başkan Altay’a teşekkür etmişti.

MALUM ÇEVRELER YİNE RAHATSIZ OLDU!

Güzel proje, daha önce de olduğu gibi halkın milli ve manevi değerlerine düşman çevreleri, tam da beklenildiği gibi bir kez daha rahatsız etti. Cumhuriyet gazetesi haberi, “AKP’li belediyeden 'ümmet bilinci' etkinliği: Camiye gel bisikleti al! AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ etkinliği için başvurular başladı. Etkinlikte çocuklara 40 bin bisiklet verilecek.” şeklinde verdi.

BÜYÜK UTANCA İMZA ATTI

Gazete haberde fotoğraftaki çocukların yüzünü kapatarak tam bir utanca imza atarken camiden, namazdan duyduğu rahatsızlığı, içindeki kin ve nefreti de dışa vurmuş koydu

289187125-2238700092949189-5575144196362917755-n.jpg

gule-oynaya-camiye-gel-3.jpg

BAŞKAN ALTAY’DAN TEPKİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından habere tepki göstererek “Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor? Sabah namazında camiye gelen hafız adaylarının yüzlerini görmeye tahammülünüz yok. İlk gün 12 bin kayıt oldu bu da size dert olsun.” ifadelerini kullandı.

KONYALILARDAN DESTEK YAĞDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın paylaşımına yüzlerce retweet ve yorum aldı. Başkan Altay’a destek mesajı yağdıran Konyalılar, projeye tam destek vererek Başkan Altay’ın yanında olduklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar da projenin sürekli hale getirilmesini istedi.

gule-oynaya-camiye-gel-2.jpg

İŞTE MESAJLARDAN BAZILARI

-Başkanım yanındayız sen onlara kulak asma.

-Cumhuriyet rahatsız olduğuna göre çook hayırlı ve isabetli bir hizmet olmuş. Müslüman bir ülkede çocuklarımızın camiye gitmesinden daha doğal ve doğru ne olabilir.

-Allah bunlara fırsat vermesin. Yine ezanı Kur'an'ı yasaklar bunlar.

-Eleştirenlere bakınca Konya Büyükşehir belediyesinin doğru işler yaptığı kesin, sayılamayacak kadar hizmeti olan Toplumun her kesimine dokunan bir belediye başkanı ve insanlığa hizmet merkezli örnek bir belediyecilik yapıldığına inanıyoruz Allah kolaylıklar versin.

-Bir takım gazete ve TV yayınları insanlığa faydalı, çocukları teşvik edici şeyler yapılınca karşı duruyor buna karşın insanlar kötü bir durumda ise bunu övüyor. Rabbim TV ve gazetelerimizin ümmetin asıl evlatlarının olmasını nasip etsin inşallah.

-Helal olsun başkanım her daim arkanızdayız.

-Onlar da bir gün camiye gelir başkanım fakat farklı bir şekilde o zamanda iş işten geçmiş olur.

-Sayın başkanımızı seviyoruz ve projelerini beğeniyoruz.

-Allah razı olsun başkanım bu adeti devam ettirin bizler sizin arkanızdayız.

-Başkanım Cumhuriyet sizi taşlıyorsa bilin ki Hak yoldayız. Övdüklerinde ise tövbe etmeliyiz demek gittiğimiz yoldan...

-Dinini iyi öğrenmiş, ahlâklı çocukların yetişmesi neden rahatsız ediyor? Bence çoktan uygulanmalıydı. 50 yıl geç bile kalınmış durumda.

-Başkanım sizlerden Allah razı olsun benim kızım geçtiğimiz senelerde bisiklet vermiştiniz o zamandan bu yana namaz kılıyor daha ne olsun herkes maddi olarak bakıyor insan görmek istediğini görür.

-Çocukların camiye gelmesi bunları neden rahatsız ediyor İslam'a olan düşmanlıklarından kaynaklanıyor.

-Yanındayız Başkanım, durmak yok yola devam.

-Büyükşehir Belediye Başkanımızın camiye gelen çocuklara hediye olarak bisiklet vermesi çok güzel bir hareket Saygıdeğer başkanım sizinle gurur duyuyorum. Allah yolunu açık etsin Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.

-Başkanım çok hayırlı ve doğru bir hizmet olmuş. Camilerin çocuk sesleriyle çınlaması ne güzel. Allah’ım yardımcınız olsun.

-Allah sizden razı olsun çok güzel proje bizler çok beğeniyoruz. O beğenmeyenler ve eleştirenlerin zihniyeti belli hiç müteessir olmayın.

-Başkanım zorlarına gitmiş herhal. Allah yolunuzu yaşamanın gayesi yüce Mevla’nın rızasına ermektir. Devam et güzelliklere, Allah var keder yok.

-Doğru yoldayız demek ki başkan.

-Maşaallah ilk gün 12.000 kayıt bu da size dert olsun. Verilebilecek en güzel cevap olmuş Başkanım ağzınıza sağlık. Allah bu projede emeği geçen vesile olan herkesten razı olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.