Konyalıların bilmediği tatlı! İmamın Sarığı tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik tarifi

Konyalıların bilmediği tatlı! İmamın Sarığı tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik tarifi
 Editör
Misafirlerinizi büyüleyecek, hafif ve lezzetli İmam Sarığı Tatlısı'nı hazırlamak için mutfak tezgahınıza dizmeniz gerekenler belli oldu. İşte o nefis tarifin anahtarı olan malzemeler listesi...

İmam Sarığı tatlısı, görüntüsüyle ismini alan, oldukça hafif ve lezzetli bir pasta çeşididir. Genellikle iki kat kakaolu kekin arasına muhallebi sürülmesi, kenarlarının Hindistan cevizine bulanması ve üzerine çikolata sosu gezdirilmesiyle hazırlanır. İşte size klasik bir İmam Sarığı tatlısı tarifi:

imamsarigi.jpeg

MALZEMELER

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı su

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)

Yarım su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 100 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş veya hazır çikolata sosu)
  • Yeterince Hindistan cevizi

Yapılışı

1. Kekin Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Bu kısım kekin kabarması için çok önemli.
  • Üzerine su ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru, söndürmeden nazikçe karıştırın.
  • Geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kek harcını ince bir tabaka halinde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Kekin kurumaması için kontrollü pişirin, çok çabuk pişebilir. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.

2. Kremanın Hazırlanması:

  • Bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını alın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve içine vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kremanın kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak veya üzerini streç filmle kapatarak soğumaya bırakın.

3. Birleştirme:

  • Soğuyan kekten bir çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Bardağın ağzını suya batırmak kesmeyi kolaylaştırır.
  • Kestiğiniz yuvarlak keklerden birinin üzerine soğumuş kremadan bir tatlı kaşığı kadar sürün.
  • Üzerine başka bir kek yuvarlağını kapatın.
  • İki kekin arasına krema sürdükten sonra, kenarlarına da ince bir tabaka krema sürün ve bolca Hindistan cevizine bulayın.
  • Tüm kekleri bu şekilde hazırlayın ve servis tabağına dizin.

4. Son Dokunuş:

  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin (veya hazır çikolata sosu kullanın).
  • Hazırladığınız imam sarığı tatlılarının ortasına birer çay kaşığı eritilmiş çikolata gezdirin.
  • Tatlıları buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Hatta bir gece önceden yapıp bekletirseniz lezzeti daha da artacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.