Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYAMONOKSİT

KONYAMONOKSİT

Bugün sizlere iki ayrı konuyu ama aynı dost isimden gelen iki ayrı konuyu aktarmak istiyorum. Ama bundan önce gazeteci olarak bir talihsizliğimizi de paylaşmak zorundayım.

Malum Perşembe günü MEDAŞ’ın Konya için dahası başta Konya olmak üzere bölgemizdeki altı il için yaptığı yatırımların genel bir durumunu özetlemiştik. Vay efendim sen misin bunu yazan? Olacak ya. Bizim yazımızın çıktığı gün şehrin bazı bölgelerinde elektrik kesilmiş.

Elektrik kesintisinde ilk arayan Zafer Bölgesinden çok sevdiğim inandığım bir hukukçu abim, son arayan ise Mahmuriye Mahallesinden anam..

Sen tut o gün MEDAŞ iyi de, akşamına elektrikler kesilsin.

Aslında o gün MEDAŞ Genel Müdürü Erol Bey altını çizerek belirtti. “Her elektrik kesintisi MEDAŞ’tan kaynaklanmaz, bu şehirde bir de TEİAŞ var. Mesela 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından meydana gelen ve insanlarımızı korkutan elektrik kesintileri de bizden kaynaklanmamıştı” demişti.

Hukukçu abime bile bu durumu anlatamadım ki…

Olsun biz elektrik parasını kime ödüyorsak her zaman suçlu o(!) değil mi? 

Anlayacağınız perşembe akşamı böyle bir talihsiz yaşadık.

Bu da bizim mesleğin azizliği olsa gerek.

KONYA’NIN HAVA KİRLİLİĞİ

Gelelim çok zeki, akıllı, dürüst, samimi bir okurumuzun bizimle paylaştığı iki ayrı konuya.

Allah’tan böyle dostlarımız var. Eğer biz sizlerden gelenleri değil de kendi gördüklerimizi paylaşsak vallahi bize benzin döküp yakacaklar.   

foto-1-223.jpg

“Uğur abi hayırlı günler diliyorum. Bugün soğuklar iyice kendini gösterdi. Malumunuz Konya’da hava kirliliği kışın oldukça yüksek seviyeye çıkıyor. Hatta Valilik geçtiğimiz günlerde hava kirliliği ile alakalı olarak bir takım uyarılarda bulunmuştu. Karatay’da yaşayan birisi olarak, Karatay bölgesinde özellikle akşamları dışarıya çıkmak neredeyse imkansız hale geliyor. Ben de Karatay’daki hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla birkaç fotoğraf çektim ve sizinle paylaşıyorum. “Konyamonoksit” adını verdiğim fotoğrafları, zatıâlinize gönderiyorum, uygun görürseniz yayınlarsınız. Hürmet ve saygılarımla”.

………….

Şimdi doğru söze Hacı Emmim ne desin?

Vatandaş yüzde yüz haklı. Sadece biz haksızız.

PEKİ YA BUNU YAPMAK ÇOK MU ZOR?

İşte yukarıdaki hava kirliliğini bu kara mizah fotoğraf ile dile getiren zeki dostumuz bu sefer Trabzon’dan Amerika Birleşik Devletlerine örnekler vererek ne diyordu;

“Takkeli Dağ’a “KONYA” yazısı olur mu?

foto-2-199.jpg

Saygıdeğer Uğur abi;

Anadolu Selçuklu Devletine uzun yıllar başkentlik yapmış, doğal ve tarihsel zenginlikleriyle önem taşıyan Konya, gelişen sanayisinin yanı sıra inanç turizminin de merkezi haline gelmiştir. Her yıl milyonların akın ettiği Konya’da, Akyokuş mevkiine veya Takkeli Dağ’a, Trabzon’daki gibi dev büyüklükte “KONYA” yazısının yazılması, Kültür ve Turizm açısından Konya’ya farklı bir statü kazandırabilir mi? diye düşünüyorum. Saygılar sunarım.”

foto-3-123.jpgfoto-4-072.jpgfoto-5-043.jpg………………

Biz hem bu dostumuzu hem de şehrimizi yöneten güzel büyüklerimizi çok ama çok seviyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

TerbiyeIi bir insan, ahlaksız oIamaz

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İlaç depolarının motorlu kuryeleri trafik magandalığını bıraktıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR