Konya'nın ilçelerinde yoğun sağanak yağış etkili oldu

Konya'nın ilçelerinde yoğun sağanak yağış etkili oldu
Konya'nın Beyşehir, Karapınar ve Hüyük ilçelerinde, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Konya'nın Beyşehir, Karapınar ve Hüyük ilçelerinde, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Beyşehir ilçesinde üç gündür aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle ilçe merkezinin yanı sıra bazı dış mahallelerde de olumsuzluklar görüldü.İlçeye bağlı Bayavşar Mahallesi'ndeki mermer, av tüfeği, kapı, mobilya ve tekstil gibi farklı sektörlere ait çok sayıda fabrikanın bulunduğu Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde su birikintileri oluştu.

1-001.jpg

Bölgede mahsur kalan araçlar, çağrılan iş makineleri ile sudan çıkarıldı. Yağışlar, sanayi bölgesindeki bazı fabrikalarda ise su baskınlarına yol açtı. Karapınar ilçesinde de Konya-Adana yolu üzerindeki bazı hayvancılık işletmelerinde su baskınları meydana geldi. Hüyük ilçesinde ise sağanak ve dolu nedeniyle tarım alanları ile meyve ağaçları zarar gördü. Yağışlardan etkilenen bölgelerde, ilçe belediyeleri tarafından çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

5-001.jpg

aw912402-04.jpg

YOLLARIN GÖLE DÖNDÜĞÜ BEYŞEHİR’E REKOR YAĞIŞ

onya’nın Beyşehir ilçesinde 11 Haziran Pazar günü metrekareye 27.8 kilogram yağış düştüğü belirlendi.
Konya’da Haziran ayının ortalarına gelinirken, aralıklarla etkili olan yağışlı hava sürüyor. Yağışlı havanın etkisini gösterdiği ilçelerden Beyşehir, hafta sonu Konya’da en fazla yağış alan ilçe oldu. Merkez Meram ilçesi İnlice beldesinden sonra dün en fazla yağış alan bölge ve ilçe Beyşehir oldu. İnlice bölgesine düşen yağış dün 28.7 kilograma ulaştı. Beyşehir’de ise Cumartesi ve Pazar günleri ölçülen yağış miktarı toplamda 47 kilograma ulaştı. Kuvvetli yağış nedeniyle Beyşehir ilçe merkezinde dün bazı cadde ve sokaklarda su taşkınları yaşandı. Hastaneye ulaşımı sağlayan Özdilek Caddesi yağmur sularından adeta göle dönüşürken, akan sular BSA kanalında şelale görüntüleri oluşturdu. Yağış sebebiyle Vuslat Parkı yanındaki seyyar büfeler ve çevresindeki alanlar da yağmur sularıyla dolarken, parklardaki bazı ağaçların dalları kırıldı. Zaman zaman gök gürültülü olarak gerçekleşen ilçedeki yağışlar esnasında Bayat Mahallesinde bir eve yıldırım düşmüş, can kaybı ve yaralananın olmadığı olayda ev kullanılamaz hale gelmişti.
Konya’da son 24 saatte en fazla yağış alan bazı bölgeler ve yağış miktarları, Meram İnlice beldesi 28.7 kilogram, Beyşehir 27.8 kilogram, Karapınar Sazlıpınar Köyü 24.3 kilogram, Derbent Aladağ 23 kilogram, Derbent 21.6 kilogram, Bozkır Sorkun Yaylası 17.6 kilogram, Ereğli 15.6 kilogram, Derebucak 13.9 kilogram.

aw912411-01-001.jpg

KARAPINAR'DA YOĞUN YAĞMUR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Konya'nın Karapınar ilçesinde başlayan ve 1 saat süren kuvvetli yağmur yağışı kent merkezinde caddeleri, yolları ve ekili arazileri adeta göle dönüştürdü.
İlçe merkezinde başlayan ve 1 saat süren kuvvetli yağmur yağışı nedeniyle caddeler ve yollar adette göle dönüştü. Köylerde devam eden kuvvetli yağmur ise ekili arazileri sular altında bıraktı. İlçede bir çok noktada kanalizasyon hatları tıkandı ekiplerin uzun uğraş sonucu hatlar açılabildi. Caddelerde ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri su basan yerlerde vidanjörle ile suyu boşalmaya çalıştı. Çiftçiler ilçede yaşanan son yılların en yağmurlu Haziran ayı yaşanması dolasıyla ürünlerin zarar görmesinden endişe ediyor.

aw912402-03.jpg

EREĞLİ’DE DOLU VE SEL ÇİFTÇİYİ VURDU

Konya’nın Ereğli ilçesinde dolu yağışı ve sonrasında oluşan sel nedeniyle ekili alanlar sular altında kaldı.
Ereğli ilçesine bağlı Beyören Mahallesinde etkili olan dolu yağışı ekili alanları sular altında bırakarak sele neden oldu. Pancar, domates, mısır, yonca, havuç ve ekin tarlaları sel suları altında kaldı. Yağış nedeniyle ekili alanlar büyük oranda zarar gördü. Bölge genelinde etkili olan dolu ve yağmur, Ereğli ilçesinde ekili alanları sular altında bıraktı. Kutören Karayolu, Ahır ve evler yağmur suları altında kaldı, çiftçinin sulama boruları da sel sularına kapıldı. Ereğli ilçesi Beyören Mahallesi dün şiddetli yağmurda olduğu gibi bugünde yağan dolu nedeniyle sular altında kaldı. Ekili arazileri sular altında kalan çiftçi Osman Aldemir, zararlarının büyük olduğu sulama sistemlerin sel sularını kapıldığını borç içerisinde olduğunu ve zararının büyük olduğunu söyledi.

aw912399-03.jpg

aw912399-02.jpg

Ereğli İlçe Belediyesi geçtiğimiz günlerde şiddetli yağışlar sonrası oluşan selde hasar gören mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler, sel yaşanan mahallelerde suların tahliyesi, yolların onarımı için gece gündüz çalışmalarını gerçekleştiriyor. Diğer taraftan çadırlarını su basan tarım işçilerine de destek veren ekipler, mağduriyet yaşayan vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.
Mesaisine fen işleri şantiyesinde başlayan Başkan Hüseyin Oprukçu, personelleriyle çalışmaları değerlendirdi. Şehrin dört bir yanında hizmetlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Oprukçu, “Bugün mesaimize fen işleri şantiyemizde, personellerimizle birlikte başladık. Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışmalar hızla devam ediyor. Bir yandan asfalt, kilitli parke taşı, kaldırım, yol bakım ve onarım gibi rutin hizmetlerimizi gerçekleştirirken bir yandan da mahallelerimizde yoğun yağış nedeniyle yaşanan mağduriyetin önüne geçmek için canla başla çalışıyoruz. Bu noktada özveri ile gece gündüz çalışmalarına devam eden personellerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

aw912051-02-1.jpg

aw912051-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.