Konya'nın bu ilçesindeki tarihî külliyenin yanına dev meydan kazandırılıyor

Konya'nın bu ilçesindeki tarihî külliyenin yanına dev meydan kazandırılıyor
 Editör
Ilgın'da Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camii çevresinde kalan bölgeye kazandırılacak dev meydanda temel atma safhasına gelindi.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camii çevresinde kalan bölgede yapılan çalışmalar neticesinde şehrin çehresini değiştirecek olan meydan projesi için temel atma safhasına gelindi.

Yıkım aşaması tamamlanan alanda zemin sağlamlaştırması için jet grout çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasından ardından projede ilk temel atılmış olacak. Çalışmaları yakından inceleyen Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş “Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait iki eserin çevresinde oluşturacağımız Osmanlı Kent Meydanı projemiz hız kesmeden devam ediyor. Jet grout sistemi ve zemin iyileştirmesinden sonra 26.430 m2 alanda 8 bloktan oluşan 66 adet iş yerini ve şehrin nefes alacağı 2 adet meydanı şehrimize kazandıracağız. Şehrimizin ve hemşehrilerimizin yıllardır özlemle beklediği meydan projemiz kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olacak. Şehrimize değer katacak olan bu güzel projenin Ilgın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-11-03-at-13-36-56-1.jpeg

whatsapp-image-2023-11-03-at-13-36-55-1.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.