Konya’nın gecesi kış, gündüzü yaz olacak!

Konya’nın gecesi kış, gündüzü yaz olacak!
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki hafta boyunca Konya genelinde sıcak hava etkili olacak. Ancak gündüz ve gece sıcaklığı arasındaki fark iyiden iyiye açılacak

Konya’da yeni haftada havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Kurak ve sıcak başlayan Eylül ayında sıcak havanın devam edeceği tahmin edilirken, önümüzdeki 5 gün Konya ve çevresinde yağış beklenmiyor.

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca gündüz en yüksek 30 dereceyi bulması beklenirken, gece sıcaklığının ise hissedilir derecede düşecek olması dikkat çekiyor. Gündüz sıcaklığı 30 dereceyi bulan Konya’da gece sıcaklık değerleri 15 dereceye kadar düşecek.

UZMANLARDAN SOĞUK ALGINLIĞI UYARISI

Gece ve gündüz sıcaklığı arasındaki farkın iyice açılıyor olmasına bağlı olarak Konya’da adeta gündüz yaz, gece ise kış mevsimi yaşanacak. Uzmanlar, gündüz sıcaklığı ile gece sıcaklığı arasındaki farka bağlı olarak soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıkların artabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.