Konya'nın iki geleneği buluştu! Etliekmek şivlilik oldu

Konya'nın iki geleneği buluştu! Etliekmek şivlilik oldu
Murat Mutlu Restoran ve Murat Mutlu Etkilemek işletme sahibi Murat Mutlu, şivlilik toplayan çocuklara etliekmek ikram etti.

Konya’da asırlardır devam eden şivlilik, etlilekmek ile taçlandı. Murat Mutlu Restoran ve Murat Mutlu etkilemek işletme sahibi Murat Mutlu, şivlilik toplayan çocuklara etliekmek ikram ederek, şivlilik geleneğini, etli ekmek ile buluşturdu.

Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili sabahı çocukların ellerinde çantalarla nasibini topladığı 'şivlilik' olarak adlandırılan Konya’ya özgü gelenek, Murat Mutlu Restoran ve Murat Mutlu Etkilemek işletme sahibi Murat Mutlu tarafından çocuklara etliekmek ikram edilerek bir farkındalık oluşturuldu. Sabahın erken saatlerinde ellerinde çantalarla kapı kapı dolaşarak şivlilik toplayan çocuklar, mutlu etliekmekte hem yorgunluklarını attılar hem de etliekmek ikramıyla şivlilik günü coşkusunu yaşadılar.

sivlilik-2.jpeg

Çocukluluk yıllarının akılda kalan ve en sevilen geleneklerinden biri olan şivlilik coşkusuna katkıda bulunmak amacıyla çocuklara etliekmek ikram ettiklerini belirten restoran sabihi Murat Mutlu, “Yüzlerinde neşe, ellerinde çanta, heyecanla kapıdan kapıya şivlilik diye koşuşturan çocukları görünce; hem biraz yorgunluklarını atsınlar hem de farkındalık olsun diye etlietmek ikram ettik. Önce biraz garipsediler. Ama etliekmeği yiyen çocuklar çok mutlu oldular. Çocukların bu mutluluğu bizleri de mutlu etti” dedi.

sivlilik-3.jpeg

Eskiden üzüm, nonut, leblebi ve benzeri yiyeceklerin ikram edildiğine dikkat çeken Mutlu, “Çocukluğumuzda farklı bir ikram olduğunda çok sevinirdik. Bizde bu mutluluğu çocuklara yaşatmak amacıyla etliekmek ikram ettik. Amacımız Konya kültürün vazgeçilmez yemeklerinden etliekmek ile şivliliği buluşturmak oldu. Önümüzdeki yıllarda da aynı ikramı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.