Konya’nın Suç Haritası

Konya’nın Suç Haritası
Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan CMK Avukat Atama ve Takip Programı verilerine göre; Konya’da uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı, hırsızlık, yağma ve yaralama suçları ilk 5’te yer alıyor

PEYNİR EKMEK GİBİ UYUŞTURUCU SATILIYOR

Konya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, CMK Komisyonu Başkanı ve Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanı Av. Ercan Şen, CMK görevlendirmeleri doğrultusunda verdiği bilgiler neticesinde Konya’daki suç oranlarını değerlendirdi. Uyuşturucu kullanım ve satışına ilişkin davalardaki artışa dikkat çeken Av. Ercan Şen, CMK görevlendirme verilerine göre yapılan değerlendirme neticesinde 2017 ve 2018 yıllarında uyuşturucu davalarının 2. sırada yer aldığını ancak 2019 yılında 745 CMK görevlendirmesi ile bu davaların ilk sıraya yükseldiğini söyledi.

MADDİ DURUMU KÖTÜ GENÇLER SEÇİLİYOR!

Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanı olması dolayısıyla açık ve kapalı ceza evlerini belirli periyotlarda incelediğini bildiren Şen, uyuşturucu kullanımında yaş oranının 30 yaş altı olduğunu kaydetti. Şen, “Cezaevlerindeki çoğu hükümlü uyuşturucu davalarından yargılanıyor. Bu hükümlülerin yüzde 90’ı 30 yaş altı. Gençler noktasında ciddi bir sıkıntı var. Şahsi teşhisim şudur ki; cezaevlerinde yatanların çoğu gerçekte uyuşturucu madde satıcısı değil. İşin baronları tarafından yönlendirilen, maddi durumu kötü olan çocuklar” ifadelerini kullandı.

CİNSEL SALDIRIDA KORKUNÇ GERÇEK!

Konya’da cinsel saldırı suçlarının da yine son dönemde artış kaydettiğini söyleyen Şen, CMK görevlendirmeleri ışığındaki cinsel saldırı davalarının yüzde 90’ının çocuk istismarına yönelik olduğunu söyledi. Şen, “CMK görevlendirmelerine göre cinsel saldırı suçları Konya’da en fazla işlenen suçlar arasında ilk 5’te. Bireysel avukatların görevlendirmeleri hariç olduğu için bu rakamların daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 2017 yılında; 195, 2018 yılında 254 ve 2019 yılı ekim ayı da dahil olmak üzere toplamda 219 görevlendirme yaptık. Ve acı olanı şu ki; bu rakamların yüzde 90’ı çocuk istismarına yönelik davalar.” (Ayşegül Ertul)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.