Konya'nın gözde lezzetlerinden biri: Çarşı böreği
![](https://d.pusulahaber.com.tr/author/231_s.jpg)
Çıtır çıtır hamuru ve lezzeti ile Konya mutfağının yıldızı fırında Konya çarşı böreği, sofralarınıza renk katmaya hazır! Hazırlaması kolay, lezzeti unutulmaz Konya çarşı böreği tarifi:
MALZEMELER
500 gr un
250 gr yoğurt
125 gr sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
İÇ HARCI İÇİN
500 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/4 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba alın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı ekleyip yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İç harcı için soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesleri ve biberleri de ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi unlanmış bir tezgahta oklavayla ince bir şekilde açın. İç harcını hamurun üzerine yayın ve kenarlarını kapatın. Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını ve sıvı yağı çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında börekleri kızarana kadar pişirin.
PÜF NOKTALARI
Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
İç harcını hazırlarken soğanları iyice kavurun. Bu, böreğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Börekleri fırına vermeden önce üzerlerini yumurta sarısı ve sıvı yağ ile sürün. Bu, böreklerin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.