Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

KONYASPOR AVRUPA DEFTERİNİ KAPATTI

KONYASPOR AVRUPA DEFTERİNİ KAPATTI

Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 4. maçında deplasmanda Braga’ya konuk oldu. Portekiz’i, Braga’yı, otantik stadı önümüzdeki günlerde geniş geniş yazarız. Biz şimdilik maça geçelim. Ufak ufak notlarımızı aktaralım. Braga taraftarı maça hiç ilgi göstermedi. 50 civarındaki Konyaspor taraftarı ise takıma bu maçta destek verdi. Aykut Hoca’nın sürpriz 11’i herkesi şok ediyordu. Gerçi Hoca’dan böyle sürprizler zaman zaman görmekteydik. Ama kadro açıklanınca açıkçası endişelendik. Ancak ilerleyen dakikalarda Konyaspor ve Aykut Hoca, hepimizi mahcup ediyordu. Nitekim ilk yarım saat dolarken Rangelov’un akıl dolu golü ile öne de geçtik. Shakhtar’ın galibiyet haberi ile tribünde bayram etmeye başladık. Ardından rakibin 10 kişi kalması ümitlerimizi arttırdı. Ne var ki golün sevincini yaşarken yediğimiz gol ile sevinçler boğazımızda kaldı. Maçın ilk yarısının berabere bitmesini beklerken de olmayacaklar olmaya başladı. Tartışmalı geri pas pozisyonu ile 2-1 geriye düştük. Bakıldığı zaman bu seviyelerde böyle basit hatalar yapılmaz böyle kolay goller yenmez.

İlk yarıda hakem kararları ise tartışmaya açıktı. Penaltı beklediğimiz pozisyon bize penaltı gibi geldi. Geri pas çok tartışılır. Böyle geri pas kararı olmaz.

İkinci yarıda geriden oyunu daha iyi kurabilmek için Ali Çamdalı ve hızlı hücumlar için Ömer Ali oyuna girdi. Ama Skubic’in 55’te atılması ile sayısal üstünlüğümüzü kaybettik. Kısa bir bocalamadan sonra üçlü defansa dönüp risk alsak da beklediğimiz golü bulmakta zorlandık. Dahası pozisyon üretemedik. Tâk’i 85. dakikaya kadar. Son anlar da hücum pres ve korner atışları ile gol için ümitlensek de maalesef sonuç bulamadık ve Konyaspor Avrupa defterini kapattı. Kalan 2 maç her ne kadar matematiksel iddia sürse de artık prestij niteliği taşıyor.

Konyaspor’un her iki maçta da 5-10 dakika dahi top oynayamayan vasat Braga’dan sadece 1 puan alması üzücü ve bir o kadar da düşündürücü. Yapacak bir şey yok lige bakmak ve devre arasını beklemek zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR