Hasan Yıldırım

Hasan Yıldırım

Konyaspor’a, bir basket takımı yakışmaz mı?

Konyaspor’a, bir basket takımı yakışmaz mı?

Konya geçmiş yıllarda büyük bir basketbol potansiyeli barındırıyordu. Mütevellit nedeniyle o günlere bizzat tanıklık edemedik. Ama konuya hakim kişilerin anlatımıyla az-çok bilgi sahibiyiz. Bizler, şu an güncel olan basketbol potansiyeline şahitlik ediyoruz; maalesef.

***

Maalesef diyorum, çünkü Konya basketbolunda son günlerde yaşanan durum herkesin malumu. Sezon başında “Konya’yı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diyen insanları en iyi şekilde rezil ediyoruz. Üstelik problem bir tane de değil. A takımdaki oyuncular problem yaşadığı gibi, altyapı yani BGL’deki genç sporcular da aynı sorundan muzdarip. Hatta altyapıdaki durum daha vahim…

***

A takımdaki oyuncular bir yere kadar idare edebilecek potansiyeldeydi. Yıllardır profesyonel olarak oynuyorlardı ve belirli bir birikimleri vardı. Zaman içindeki savrulmayla, alacaklarını alamamalarıyla ellerinde avuçlarında ne varsa tükendi. Onlar da artık maddi problemleri iliklerine kadar yaşamaya başladı. Altyapı? Orada işler daha karışık. Oradaki çocuklar henüz çok genç. Ellerinde birikimleri de yok. Haliyle yaşadıkları parasal sorunla direkt evlerinden atıldılar. Geçen gün haberini de yaptım; velilerden birisi çocukların ihtiyaçları için alışveriş çeki göndermiş. Konya’nın düştüğü şu durumda bir bakın!

***

Bir aralar Torku Konyaspor basketbol takımı vardı. Bu tip sorunlarla daha fazla baş edemeyerek ligden düştü ve kapandı. Bu kulüpteki potansiyeli size şu şekilde özetleyeyim; son dönemlerde Avrupa’da fırtınalar estiren Fenerbahçe basketbol takımını evinde yenen tek kulüp! Fenerbahçe, Konyaspor’a yenildikten sonra da ligde iç sahada kimseye yenilmedi. Konyaspor kulübünün unvanı 4 yıldır sürüyor ama kulübün kendisi yok!

***

Birçok spor kulübü, tam anlamıyla ‘spor kulübü’ olmak için birçok branşta mücadele ediyor. Üstelik bu kulüpler futbola ayırdığı bütçenin yarısı ya da 3’te 1’i kadar bir bütçe ayırarak müthiş işler başarabiliyor. Konyaspor da bu şehrin en önemli markalarından birisi. Ben şahsi olarak, Selçuklu Basket’in Konyaspor adını alarak yeşil-beyazlı bünyeye girmesinden yanayım. Şirketleşme sürecinde olan bir kulübün, futbolun yanı sıra basketbolda da profesyonel bir ligde mücadele etmesi imaj olarak da son derece yerinde bir hamle olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR