Konyaspor'un iç saha ve deplasman formaları belli oldu

Konyaspor'un iç saha ve deplasman formaları belli oldu
Konyaspor'un yeni sezonda iç sahada ve deplasmanda giyeceği formalar belli oldu.

İH Konyaspor'un yeni sezonda giyeceği iç saha ve deplasman formaları belli oldu.

İÇ SAHA

Buna göre yeşil-beyazlılar iç saha maçlarında; "yatay çubuklu" beyaz ve "dik çizgili" yeşil formaları giyecek.

konyaspor-forma-2.jpg

DEPLASMAN

Temsilcimiz dış saha maçlarında ise "yakalı" beyaz ve "dik çizgili" yeşil formaları giyecek.

YEDEK

En çok beğenilen "siyah" forma ise yedek forma olarak belirlendi.

KALECİ

Kaleciler ise mavi, sarı ve yeşil tonlardaki formaları giyecek.

TFF'DE KONYASPOR'UN  YENİ SEZON FORMA BİLGİLERİ

konyaspor-002.jpg

Kulüpler, talimatlara göre, TFF'ye bildirdiği forma setlerini giymek zorunda. Ancak hakem kararı ile gerekli hallerde farklı forma setlerini de giyebiliyorlar.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU SPORTİF EKİPMAN TALİMATI

(1) En üst iki profesyonel ligde mücadele eden kulüpler, en fazla 2 adet iç saha, 2 adet dış saha ve 1 adet yedek forma setlerini bu talimat hükümlerine uygun şekilde belirleyerek, TFF’den onay alırlar ve TFF’nin belirleyeceği usule uygun olarak kullanırlar. İç ve dış saha için belirlenen ikişer adet forma setleri birbirlerinden ve kaleci forma setinden görünür ve ayırt edilebilecek şekilde farklı renk ve tonda olmalıdır. Kulüpler, bir defaya mahsus olmak üzere TFF'nin onayı ile sezonun son dört haftasında kullanılmak şartıyla forma setlerinden birini değiştirebilirler. En üst iki profesyonel ligde, müsabaka günü yapılacak olan organizasyon toplantısında, ev sahibi kulüpler iç saha, yedek ve kaleci forma setlerini, misafir kulüpler ise dış saha, yedek ve kaleci forma setlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

A) İç Saha Forma Setleri

Kulüpler, sezon başında TFF’ye bildirilen iç saha forma setlerini kendi sahalarında oynayacakları lig ve kupa müsabakalarında giymek zorundadırlar. Aksine kararı müsabaka hakemi verebilir.

B) Dış Saha Forma Setleri

Kulüpler, sezon başında TFF’ye bildirilen dış saha forma setlerini deplasmanda oynayacakları lig ve kupa müsabakalarında giymek zorundadırlar. Aksine kararı müsabaka hakemi verebilir.

C) Yedek Forma Setleri

Kulüpler, bu maddedeki istisnalar saklı kalmak kaydıyla, oynayacakları tüm müsabakalarda yedek forma setlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Yedek forma renklerinin iç saha ve dış saha forma renklerinden farklı olması zorunludur. Bu Talimatın 5/1 maddesine istinaden bir forma setini ve/veya kaleci forma setlerini daha sonra bildirmek üzere TFF’den izin almış olan kulüpler, izin süresinin sonuna kadar, onaylanmış diğer forma setlerini ve en az iki adet kaleci forma setini organizasyon toplantısında yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

(2) En üst iki profesyonel ligin dışında kalan profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma seti kullanmak, organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu liglerde forma seti sayısı sınırlaması yoktur.

(3) Takımların forma setlerinin karışıklığa sebebiyet vermesi durumunda, müsabaka hakemi kullanılacak forma setleri ile ilgili olarak karar verir.

(4) Kalecilerin forma setleri de bu maddedeki hükümlere tabidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.