Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konyaspor’un zafer gecesinden Şehitlerimizin yürek yakan haberlerine

Konyaspor’un zafer gecesinden Şehitlerimizin yürek yakan haberlerine

Çarşamba günü ikindi saatlerinde Diyarbakır kırsalında hain PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Akşehirli Selçuk Özer’in haberi ile bir anda çökmüştük. Şehidimizin minik yavrusunun fotoğrafları yüreklerimizi yakıyordu. İftarımız zehir olmuştu.

  1. şehidimizin acısına tuz bastık Atiker Konyaspor’umuzun tarihi maçına konsantre olmaya çalışıyorduk ki Türkiye’yi derinden sarsan helikopter kazasının haberi geldi. 13 yiğit komutanın şehitlik haberi tuz bastığımız yaramızın daha derinden kanamasına yol açtı.

Bu acının detaylarını öğrenmeye çalışırken, Atiker Konyaspor’umuz 95 yıllık şanlı tarihinin en büyük kupasını alnının teri ile kaldırıyordu.

Evet son iki yıllık tarihi başarıda Başkan Ahmet Şan’dan malzemecimize, muhteşem taraftarından yedek kulübesindeki futbolcusuna kadar herkes üzerine düşeni fazlası ile kat be kat yaptı. Ama bu büyük zafer halkasında teknik direktör Aykut Kocaman için çok özel bir paragraf açmak ve yiğide hakkını vermek gerekir.

Sonuçta bir yandan içimiz acıyor diğer yandan hiç görmediğimiz alışık dahi olmadığımız başarı ile gurur duyuyorduk.

Biz yerel gazeteciyiz.

Bu yüzden de sadece Konya, Konya’da yaşayanlar ve Konyalılar ile sınırlı bir gazetecilik yapmaya çalışıyoruz.

Şimdi izninizle yazımızın son bölümünde üç güzel Konyalı isimden aldığımız son haberleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

CEYLANİ KILIÇ MÜDÜRÜMDEN BİR RİCAM VAR

Bu bölümde önce Cabbar rumuzlu okurumuzun bize sitemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum

“Allah rızası için belediyeye bildirin. Sille Yolu Dedeman Alt Geçidindeki çiçek yerleştirme sevdasından vazgeçsin. Bu sabah koca yolu tek şeride düşürmüşler. Millet trafikte bunaldı. 6 tane vinç, 30 kadar erkek bayan merdiven ve vinçlere çıkmış çiçek yaprağı kesiyor, buduyor.

Tam bir rezillik.

Eminim öğleye kadar yolu açamaz bunlar...

Koyuncu üst geçidi inişindeki Doğan Yatağanlı’nın önüne hiç girmiyorum. Biliyorum buraya seninde (kimsenin de) sözü geçmiyor!”

………

İşte tam bu noktada Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı ve Park ve Bahçeler Şube Müdürü benim de hemşerim olan abim Ceylani Kılıç Bey’den bir ricada bulunacağım.

Burası yani Dedeman Alt Geçidinin duvarlarına yapılan çalışmanın ilk yıllarında da bazı şeyler benim dikkatimi çekmiş bunu da köşemize taşımıştık.

O günlerden bu günlere geldiğimiz zaman bu duvar çalışmasında olumlu gelişmeler oldu. Ama Cabbar Rumuzlu okurumuzun da dediği gibi burada ki sulama işlemi bile insanımızın gözünü batıyor.

Yani bazı hizmetlerde sade vatandaşın genel kanaati tutmadı mı tutmuyor.

Bu yüzden, elbette bu işi en iyi Ceylani abimiz bilir ama Ankara, İstanbul’da da bazı alt geçitlerde dahası pek çok alt geçitte fayans işlemeli ya da adına ne diyorlarsa özel duvar üzerine yapılan çalışmalar var.

Bence Tahir Başkan’dan, Ceylani abiye ben olsam “Yaparım en güzel duvar çalışmasını kimsenin lafını çekmem. Ne yağmurdan ne çamurdan ne de fırtınadan etkilenir. Güneşten solmaz sulama ihtiyacı da olmaz.”

VELİ NURULLAHOĞLU ABİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Konya iş dünyasının siyah-beyazlı Konyaspor’un efsane isimlerinden dahası gerçek Konya beyefendisi Veli Nurullahoğlu abimizin geçirdiği ameliyat sonrası yeniden hızla iyileştiğinin haberini aldık. Bu vesile ile kendisine geçmiş olsun derken acil şifalar dileğimizi de iletiyoruz.

ŞAMPİYORLUK MEHMET GANİOĞLU ABİMİZE ŞİFA OLSUN

  1. bir süredir ciddi bir rahatsızlık problemi ile mücadele eden ancak her halükarda iş siyaset ve spor dünyasından kopmayan Mehmet Ganioğlu abimiz de tedavi sürecinde bizzat bizden Konyaspor ile ilgili detayları alıyordu. Hatta kupa maçı öncesi arayarak iş yerinin önüne Konya’nın en büyük Konyaspor bayrağını asmak istediğini söyleyerek bizden yardım istemişti.

CELAL GÜNEŞ ABİMİZİNDE TEDAVİSİ SÜRÜYORMUŞ

Gazeteciliğe ilk başladığımız yıllarda Konya’mızda sık sık “Valilerin terzisi” başlığı ile haberini yaptığımız Celal Güneş abimiz de yaşamakta olduğu bir rahatsızlık nedeni ile yaklaşık bir yıl önce mesleğinde jübilesini yapmıştı. Dün aile fertlerinden aldığımız bilgiye göre Celal Abi tekrar tedavi altına alınmış.

Bu büyüklerimize ve hastanelerde tedavi görerek şifa bekleyen tüm hastalarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar dileriz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç kimseye, imandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Onlarca şehit verdiğimiz bu günlerde, bir de üstüne üstelik Konya’ya şehidimiz gelmiş iken araçtan müzik sesini en sonuna kadar açıp ana caddelerde hava yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR